0264 933

 
 

09

May 2016

Familia Socea pregateste 20 de milioane de euro pentru investitii in spitalul din Cluj

Tudor Socea, fondator al spi­ta­lului de recuperare me­dicala Polaris Medical des­chis in august 2015 in Cluj, spune ca exista un plan de investitii de peste 20 de milioane de euro pen­tru dezvoltarea busi­nes­sului in urmatorii cinci ani.

„Ne gandim la un cen­tru de ingrijire pentru varst­nici, construit in apro­pierea spitalului (…). Avem in vedere in ur­matorii ani si investitii intr-un centru de dez­vol­tare si cercetare, precum si in alte module com­ple­mentare cu recuperarea medi­cala, iar din 2017 vom incepe lucrarile la un nou corp de cladire unde se vor acoperi serviciile de recuperare pedia­trica“, a spus pentru ZF Tudor Socea. De altfel, Polaris Medical a demarat deja un proiect de extindere a bazei de tratament unde pacientii beneficiaza de servicii precum gimnastica medi­cala, electroterapie sau hidroterapie pentru a se recupera si care in prezent a ajuns la capacitate maxima.

Polaris Medical a spitalizat, de la deschidere si pana in prezent, mai mult de...

Citeste mai mult

06

May 2016

Fii sanatos - Accidentul vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o denumire generica pentru un grup de boli ale sistemului circulator cerebral.

O perturbare a circulatiei cerebrale duce la deficite neurologice importante (paralizii, tulburari de vorbire, tulburari de echilibru, coordonare etc.).

Accidentele vasculare pot sa fie produse prin obstruarea unei artere cerebrale, urmata de distrugerea portiunii de creier alimentata de aceasta (accidental vascular cerebral ischemic) sau prin ruperea unui vas de sange si inundarea unei portiuni din creier (accidentul vascular hemoragic).

Forma cea mai comuna este accidentul vascular cerebral ischemic (aproximativ 80% din totalul de accidente vasculare).

Anual, 15 milioane de oameni au nesansa de a face un AVC ischemic. Aproximativ doua treimi decedeaza sau raman cu sechele neurologice importante. Odionioara AVC-ul era considerat o boala a varstnicului. Schimbarile ritmului de viata si expunerea la factorii agresivi de mediu au modificat...

Citeste mai mult

04

May 2016

Fii sanatos - Geriatria printre principalele probleme ale lumii

Debuteaza astazi, 18 aprilie, un nou proiect al Radio Cluj. In fiecare zi de luni vom face cate un pas catre o viata sanatoasa. Medicii care sunt parte din proiect nu descriu boli, ci ofera solutii pentru o viata fara suferinta.

Un articol realizat de dr. Bogdan Neacsu, medic specialist in Geriatrie si Gerontologie, la Spitalul de Recuperare Polaris Medical.

O caracteristica a ultimelor decenii usor evidentiabila este cresterea numerica a populatiei varstnice prin mai multe mecanisme – scaderea natalitatii, evolutia medicinii si cresterea sperantei de viata – rezultand o imbatranire demografica mult mai evidenta in tarile dezvoltate economic si, de asemenea, in Romania, la noi plusata de exodul tinerilor in afara.

Astfel, necesitatea aparitiei si dezvotarii Geriatriei este tot mai mare, insa desi suntem o tara “cu traditie” legata de Geriatrie, suntem la inceput de drum cu organizarea acestei...

Citeste mai mult

30

Mar 2016

In vizita la cel mai modern spital din Cluj

Exista un grup tot mai mare de clujeni care construiesc proiecte valoroase in acest oras, ce ne fac viata mai buna, iar Clujul s-a dezvoltat mult in ultimul timp si au aparut investitii in fabrici noi, cladiri de birouri, resturante, cafenele, companii de servicii IT, aplicatii, startup-uri din cele mai diverse care ne arata noul val de dezvoltare la care a ajuns orasul.

Exista sectoare unde nu este usor sa incepi ceva si aici ma refer la domeniul medical unde bariera de intrare este ridicata datorita necesarului de investitie si a knowhow-ului. Recent lucrurile au inceput sa se miste  puternic si in aceasta directie, iar din septembrie anul trecut, in apropiere de Cluj s-a deschis un spital privat de recuperare medicala, la standarde internationale.

Polaris Medical se afla in comuna Baciu, langa oras, fiind inconjurat de un cadru natural, linistit, propice recuperarii. Spatiul exterior este foarte generos (peste 100 000 mp), cu trasee de mers (...

Citeste mai mult

27

Mar 2016

Nu urâţi pauzele! Avem nevoie de ele. Cu toţii.

Știu că într-o meserie ca cea de IT-st nu prea sunt nici lăudate și nici bine văzute pauzele. Le urăm la nivel mental și dacă o persoană spune „Am nevoie de o pauză!” o punem automat la zidul infamiei. O considerăm slabă. Ni se pare că, dacă „se cere afară”, persoana aceasta nu e demnă de „trupă” sau colectivul nostru.

Am dezvoltat, ca generație, o frică inexplicabilă de a cere o pauză. Poate că fiecare visează la „ce aş face dacă aş avea un concediu”, „unde m-aș duce dacă aș avea câteva zile libere, de relaxare”, deși e în plin proiect și la birou e „teroare”, luptându-se cu deadline-urile aproape imposibil de respectat.

Pericolul e și mai iminent la juniori. Cei care, noi veniți într-o firmă, sunt gata să facă „orice” și să lucreze „oricât” ca să își impresionee colegii, șefii, rudele. Oricine își dorește să audă despre el magicele cuvinte „Ăsta nu ia pauză, e pe val!”. Iar asta e valabilă mai ales la acest moment în carieră. Tot acum, pericolul e cel mai mare....

Citeste mai mult

26

Jan 2016

Servicii medicale decontate 100% de CNAS in Ambulator si Baza de tratament

Incepand cu acest an, pacientii nostri beneficiaza in ambulator și baza de tratament de servicii medicale decontate integral de CAS.

In baza de tratament, pacientul poate realiza maxim 4 proceduri/zi, maxim 10 zile consecutive, decontate din Fondul National Unic de Asigurari de Societate, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

Consultul si controlul in cabinetul de Reabilitare Medicala din ambulator, sunt de asemenea decontate de CNAS.

Serviciile medicale care beneficiaza de gratuitate prin CNAS:

...

Citeste mai mult

18

Sep 2015

Infografic inaugurare Polaris Medical

In urma cu o saptamana am inaugurat oficial deschiderea Spitalului Polaris Medical, iar pentru a marca acest moment si pentru  a va oferi informatii legate de spital intr-un mod simplu si accesibil am realizat acest infografic. 

Polaris Medical in cifre:

 • 11.000 mp suprafata spitalului
 • 6 hectare cadru natural unic
 • 150 de medici, asistente si personal auxiliar
 • 180 de paturi pentru spitalizare continua
 • 14 paturi pentru spitalizare de zi
 • 700 mp baza de tratament
 • 10 milioane euro investitie
 • 10 septembrie 2015 inaugurarea oficiala

 

Puteti descarca infograficul...

Citeste mai mult

10

Sep 2015

Polaris Medical, cel mai mare spital privat de recuperare din România, a fost inaugurat oficial la Cluj

 

 • Un nou standard în recuperarea medicală din România
 • Secții de recuperare neurologică și cardiovasculară, psihiatrie, reabilitare medicală și îngrijiri paliative
 • 180 de paturi în saloane moderne, laborator, bază de tratament și ambulator de specialitate

Cel mai mare spital privat de recuperare din România, Polaris Medical, a fost inaugurat oficial astăzi în localitatea Suceagu de lângă Cluj-Napoca. Cu o echipă  formată din 150 de medici, asistenți și personal auxiliar, spitalul oferă servicii complete de recuperare neurologică și cardiovasculară, psihiatrie,...

Citeste mai mult

18

Jun 2015

In spital ca in statiune. Polaris Medical sparge tiparele felului in care sunt tratati bolnavii in Romania

O noua unitate medicala este pe punctul de a-si face aparitia pe piata de profil din Romania si din Cluj, si dupa toate probabilitatile, acesta va sparge tiparele existente in domeniu la noi, la ora actuala. De aceasta data este vorba de un mare spital de recuperare privat, Polaris Medical, singurul de acest fel din tara, care va functiona incepand de luna viitoare in localitatea clujeana Suceagu.

Pentru ca isi propune sa fie un altfel de spital, este deja asaltat de pacienti care vor sa-i treaca pragul, desi viitoarea unitate medicala inca nu si-a facut nici un fel de reclama. Spitalul va oferi servicii medicale de recuperare si reabilitare medicala pe principiu care functioneaza in occident, pacientul fiind in centrul atentiei, tratat multidisciplinar si in conditii comparabile cu cele din hoteluri bune. Dincolo de problemele sale medicale, pacientul va putea sa se simta aproape ca intr-o statiune. Directorul...

Citeste mai mult

06

May 2015

Cum ramane satul clujean Suceagu fara someri

Satul clujean Suceagu ar putea deveni prima localitate rurala din judet fara someri pentru ca aproape toti satenii care nu aveau locuri de munca au primit oferta de a se angaja in cadrul unui spital ce ar urma sa fie inaugurat in aceasta vara. Este vorba despre proiectul Polaris, care va fi cel mai mare spital privat de recuperare medicala din Romania. O parte din locuitorii satului Suceagu au fost trimisi sa se califice ca infirmieri, iar cursurile au fost organizate pe cheltuiala spitalului. Acesta investitie va genera 300 de locuri de munca, in principal pentru localnici.

Directorul medical al spitalului, Mihai Casu, spune ca acest spital va completa si, unde va fi cazul, va rafina serviciile medicale oferite de celelalte unitati sanitare din Cluj. El crede ca acest spital este necesar, pentru ca 90 % dintre pacienti sunt pe liste de asteptare, ceea ce inseamna ca acesti oameni nu dispun de serviciile medicale...

Citeste mai mult

Pagini

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.