0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

26

Sep 2015

Diverticuloza colica, o afectiune specifica pacientului varstnic

Diverticuloza colica este o afectiune ce se caracterizeaza prin prezenta de diverticuli la nivelul intestinului gros (colon).

Diverticulii colici sunt structuri sacciforme alcatuite din mucoasa şi seroasa, proiectate in afara lumenului intestinal. Aceştia iau naştere sub acţiunea presiunii intraluminale care determina hernierea mucoasei intestinale prin puncte de minima rezistenţa de la nivelul tunicii musculare.

Ca si frecventa, diverticuloza colica afecteaza aproximativ 5% din populatie. Frecventa acestei afectiuni creste cu varsta, fiind descoperiţi la 10% dintre persoanele peste 40 de ani şi aproape jumatate dintre cele peste 60 de ani.

Factori cu...

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.