0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

23

Jun 2015

Tratamentul tulburarilor afective uni si bipolare

Ce sunt tulburarile afective?

Cele mai cunoscute afectiuni din cadrul Tulburarilor Afective sunt: Episodul Depresiv, Tulburarea Depresiva Recurenta, Distimia, Episodul Maniacal si Tulburarea Afectiva Bipolara.

Tulburarile afective uni si bipolare sunt caracterizate de perturbari ale dispozitiei si includ multiple simptome cum ar fi:

  • dispozitie depresiva
  • lipsa interesului sau a placerii
  • senzatie de gol sufletesc sau chiar de neliniste sufleteasca
  • lipsa de energie
  • insomnia
  • pierderea apetitului si scadere in greutate
  • probleme de atentie si de memorie
  • ganduri de suicid.

De asemenea, in cadrul Tulburarii Afective Bipolare - in cursul episoadelor maniacale - se pot intalni simptome de la polul opus, cum ar fi:

...
Citeste mai mult

12

Jun 2015

Sindromul FTT ("Failure to thrive") in Geriatrie

Failure- a esua

Thrive- a prospera, a propasi

Termenul “Failure to thrive” a fost folosit initial in pediatrie inca de la 1800. In aceasta categorie erau incadrati copiii apatici, cu deficite de nutritie si care manifestau afectari psihice si emotionale. FTT poate apare si la pacientii geriatrici dar manifestandu-se nu ca o stationare in crestere si ca un declin functional pogresiv.

In termeni mai simpli sindromul FTT este un declin al starii de sanatate aparut la pacientii varstnici, inexplicabil la momentul prezentarii. Acesta ridica probleme majore medicului curant deoarece cauza acestui declin de foarte multe ori nu poate fi identificata. Pacientul nu prezinta vreo boala acuta sau cronica atat de avansata incat sa explice starea pacientului si totusi starea acestuia se deterioreaza. Pacientul prezinta un declin al tuturor functiilor organismului.

Sindromul FTT este definit ca un sindrom care are ca si...

Citeste mai mult

06

Jun 2015

Scleroza Multipla - Cauze, diagnostic, evolutie si tratament

Alternand un cumul de simptome neurologice  cu momente de revenire spectaculoasa, scleroza multipla este una dintre cele mai mediatizate afectiuni neurologice. Internetul, sursa noastra inepuizabila de informatii cuprinde milioane de referinte la aceasta boala incepand cu limbajul criptic al articolelor de specialitate si terminand cu pseudo-stiinta promotorilor medicinei alternative. Aceasta informatie nu este structurata, cititorul ramanand adesea cu imaginea falsa ca “scleroza multipla = fotoliu rulant = dependenta totala de persoanele din jur”.

Ce este scleroza multipla?

Este o boala autoimuna a sistemului nervos. Sistemul imunitar este raspunzator de apararea organismului de agentii patogeni (microbii). Uneori acest sistem “exagereaza” si distruge parti din organismul nostru pe care le confunda cu microrganismele daunatoare. In scleroza  multipla exista un tropism pentru anumite regiuni din creier, maduva spinarii si nervul optic. Sistemul...

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.