0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

31

May 2016

Fii sanatos: Tulburarile anxioase – de la normal la patologic

Anxietatea este probabil cel mai frecvent simptom psihiatric pe care, pe parcursul vietii, fiecare dintre noi ajunge sa il experimenteze cel putin o data. Dar simpla experimentare a unei stari de tip anxios nu ne califica automat pentru a fi afectati de o tulburare anxioasa.

In esenta ei, anxietatea este o stare cu un caracter pozitiv, care permite organismului sa faca fata diverselor incercari ale vietii, este un factor de progres. De asemenea, ea ne pregateste foarte rapid pentru a face fata situațiilor extreme, cand declanseaza o serie de reactii de fuga sau lupta.

Prin urmare, in doze moderate, anxietatea este o stare ce poate fi considerata pozitiva, insa tocmai intensitatea si durata fac diferenta dintre normal și patologic.

Atunci cand anxietatea dureaza mai multe luni si incepe sa interfereze tot mai...

Citeste mai mult

23

May 2016

Recuperarea limbajului in cazul pacientilor cu afazie

Afazia (lipsa vorbirii) este o tulburare dobandita a limbajului. Afazia afecteaza exprimarea sau/si intelegerea limbajului vorbit sau/si scris. Aceasta tulburare apare in urma unor leziuni ale creierului, leziuni datorate unui accident vascular cerebral (AVC), unui traumatism cranian, unei tumori cerebrale etc. Persoana cu afazie nu mai reuseste sa foloseasca limbajul ca simbol pentru obiecte sau pentru procesele gandirii.

 

Afazia nu este o boala, ci simptomul leziunii cerebrale. Severitatea tabloului simptomatologic, in afazie, este diferit de la o persoana la alta. Simptomul variaza in functie de localizarea leziunii, de intinderea acesteia, de competentele lingvistice anterioare, de personalitatea fiecaruia. Unele persoane cu afazie pot intelege ceea...

Citeste mai mult

13

May 2016

Geriatria - printre principalele probleme ale lumii

                O caracteristica a ultimelor decenii usor evidentiabila este cresterea numerica a populatiei varstnice prin mai multe mecanisme – scaderea natalitatii, evolutia medicinii si cresterea sperantei de viata - rezultand o imbatranire demografica mult mai evidenta in tarile dezvoltate economic si de asemenea in Romania, la noi plusata de exodul tinerilor in afara.

                Astfel, necesitatea aparitiei si dezvotarii Geriatriei este tot mai mare, insa desi suntem o tara “cu traditie” legata de Geriatrie, suntem la inceput de drum cu organizarea acestei  specialitati. Totusi, faptul ca problemele imbatranirii sunt asezate de Organizatia Mondiala a Sanatatii intre primele probleme de sanatate ale lumii alaturi de problemele inimii, cancerul, SIDA si alcool arata clar necestitatea...

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.