0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

23

Jan 2016

Relatia Pacient - Medic in Spitalul Polaris Medical

             Relatia pacient - medic este o relatie speciala, bazata pe intelegere, respect si incredere reciproca. De calitatea acestei relatii depinde in multe ocazii stabilirea unui tratament adecvat si individualizat al pacientilor, deoarece, asa cum suntem cu totii de acord, “nu tratam boli, ci bolnavi”. Comunicarea presupune doi interlocutori si mediul de comunicare dintre ei. Pentru ca o persoana sa “auda”ceea ce spune cealalta, trebuie indeplinite anumite conditii. De felul in care personalul medical, in special medicul, asculta ceea ce are de spus un pacient depinde acuratetea actului medical. Comunicarea va fi facilitata de o ascultare atenta, asertiva, care asigura pacientul ca medicul este interest de cele ce i se spun. Calitatea relatiei pacient-medic depinde nu doar de modul de comunicare ci si de efeicienta tratamentului prescris.

             Unul dintre punctele...

Citeste mai mult

16

Jan 2016

Importanta asocierii tratamentului medicamentos si a psihoterapiei in depresie

Cand o persoana sufera de depresie este afectat atat corpul cat si mintea, fiind tulburate cele mai importante sisteme ale corpului, si avand ca efect deteriorarea starii de bine, a dispozitiei.

Sistemele care pot fi afectate sunt:

• Sistemul nervos central (de ex. functionarea creierului)

• Ciclul somn-veghe

• Sistemul endocrin

• Mecanismele de raspuns la stres

• Sistemul imunitar

• Sistemulul digestiv.

 

Indiferent care sunt cauzele depresiei, atat medicamentele cat si tratamentul psihologic sunt utile in ameliorarea majoritatii simptomelor. Diferitele tipuri de depresie, necesita insa tratamente diferite. In plus, oamenii nu raspund la fel la tratament. Medicul psihiatru impreuna cu psihologul clinician pot conlucra pentru a identifica tratamentul potrivit fiecarui pacient in parte si pentru a scurta cat mai mult durata unui episod depresiv....

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.