0264 933

 
 

Fii sanatos - Accidentul vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o denumire generica pentru un grup de boli ale sistemului circulator cerebral.

O perturbare a circulatiei cerebrale duce la deficite neurologice importante (paralizii, tulburari de vorbire, tulburari de echilibru, coordonare etc.).

Accidentele vasculare pot sa fie produse prin obstruarea unei artere cerebrale, urmata de distrugerea portiunii de creier alimentata de aceasta (accidental vascular cerebral ischemic) sau prin ruperea unui vas de sange si inundarea unei portiuni din creier (accidentul vascular hemoragic).

Forma cea mai comuna este accidentul vascular cerebral ischemic (aproximativ 80% din totalul de accidente vasculare).

Anual, 15 milioane de oameni au nesansa de a face un AVC ischemic. Aproximativ doua treimi decedeaza sau raman cu sechele neurologice importante. Odionioara AVC-ul era considerat o boala a varstnicului. Schimbarile ritmului de viata si expunerea la factorii agresivi de mediu au modificat varsta de debut a accidentului vascular cerebral, astazi aceasta patologie lovind si persoanele tinere.

Citeste tot articolul pe radiocluj.ro

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.