0264 933

Logopedie in ambulator

Logopedia este stiinta care se ocupa cu inlaturarea problemelor de vorbire si dezvoltarea psihica generala a persoanei afectate. Prin aceasta disciplina se acorda atentie, in special, copiilor, insa exista si adulti care pot avea nevoie de ajutorul unui logoped pentru corectarea unor tulburari de limbaj.

Cele mai frecvente tulburari de limbaj pot fi clasificate astfel:

  • tulburari de pronuntie: dislalia, dizartria, rinolalia;
  • tulburari de voce: disfonia, fonoastenia, afonia;
  • tulburari de fluenta si de ritm: tahilalia, balbaiala;
  • tulburari polimorfe: afazia, alalia;
  • tulburari de dezvoltare ale limbajului: mutismul psihogen;
  • tulburari ale limbajului scris-citit: alexia, agrafia.

Comunicarea este extrem de importanta, atat pentru copii, cat si pentru adulti. In cazul copiilor, problemele de limbaj necesita o atentie deosebita, in special pentru faptul ca, netratate la timp, pot impiedica buna dezvoltare psihica. Adultii, pe de alta parte, vor avea tendinta de a se izola social, dezvoltand anumite boli psihice serioase, care ii vor impiedica sa se adapteze mediului socio-profesional.

Inlaturarea barierelor psihice si a neincrederii este esentiala in ceea ce priveste obtinerea celor mai bune rezultate, mai ales in cazul celor mici. Un logoped pentru copii bun stie exact cum sa comunice cu pacientul sau si, in timp ce lucreaza alaturi de acesta in vederea eliminarii problemelor existente, il ajuta sa isi dezvolte capacitatile mentale si sa stabilească relatii corecte cu cei apropiati.

Departamentul de logopedie din cadrul spitalului Polaris Medical dispune de o echipa de logopezi cu experienta, ce contribuie la tratarea acestor deficiente. Planurile de tratament sunt personalizate in functie de nevoile speciale ale pacientilor, principalele scopuri fiind: corectarea problemelor de limbaj, indiferent de tipul acestora, si dezvoltarea psihica armonioasa.

Pentru ca scopul logopediei sa fie atins, este necesar ca pacientul sa beneficieze de ajutor din timp. Odata suspectata o problema de limbaj ar trebui sa se apeleze imediat la ajutorul unui specialist.

Serviciu
Pret
Evaluare psihopedagogica si logopedica
150 RON
Sedinta logopedie
90 RON
Evaluarea limbajului
150 RON
 

*Pretul este exprimat pe sedinta. Sedinta poate dura intre 30 si 60 minute, in functie de tipul sedintei.

Actele necesare pentru a beneficia de serviciile medicale decontate de CAS

  • act de identitate
  • trimitere de la medicul de familie/medic specialist
  • card de sanatate

CALL CENTER:
0264 933

Echipa Medicala

Luminita Maria MargineanLogoped

Specialitate
Logopedie, Psihologie

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.