0264 933

 
 

Terapia fizica in pediatrie

13.06.2018

Kinetoterapia – terapia prin miscare - este utilizata pentru recuperarea medicala pediatrica si consta intr-un ansamblu de tehnici si metode bazate pe exercitiul fizic. Se axeaza pe imbunatatirea abilitatilor motorii grosiere si fine, a echilibrului si coordonarii, pe cresterea fortei si rezistentei musculare. Kinetoterapia in pediatrie este parte a unui proces multidisciplinar de reabilitare si este indicata in multe afectiuni innascute sau dobandite ale sistemelor neurologic si musculo-scheletal:

 • Paralizie cerebrala;
 • Boli genetice;
 • Torticolis;
 • Spina bifida;
 • Boli neuromusculare;
 • Intarziere in dezvoltarea motorie;
 • Leziuni ale plexului brachial sau alte afectiuni ale nervilor periferici;
 • Stari posttraumatice;
 • Stari postoperatorii;
 • Accidente sportive etc.

Kinetoterapia pediatrica necesita experienta si specializari in tehnici recunoscute de recupeare concepute pentru pentru a ajuta copiii sa isi dezvolte, sa-si recastige sau sa-si imbunatateasca capacitatea de mişcare.

Kinetoterapeutii realizeaza o evaluare initiala utilizata, impreuna cu recomandarile membrilor echipei multidisciplinare (medic de reabilitare, medic neuropediatru/pediatru, medic ortoped, psiholog, logoped, terapeut occupational etc.), pentru a dezvolta obiectivele pe care copilul trebuie sa le atinga.

Procedurile de terapie sunt adaptate nevoilor fiecarui copil in functie de varsta, diagnostic si severitatea afectiunii. Terapeutul implica si indruma in permanenta parintii in continuarea tratamentului si adaptarea acestuia la domiciliu, oferind de asemenea sprijin si incurajare. Acest lucru ajuta in stabilirea unei relatii bune parinti-copil si previne supraprotectia sau neglijarea.

O parte importanta a recuperarii pediatrice o reprezinta recuperarea afectiunilor neurologice.  Initierea precoce a kinetoterapiei in cazul copiilor cu tulburari de dezvoltare trebuie efectuata, daca acest lucru este posibil, chiar din primele luni de viata, imediat ce modificarile neurologice sunt depistate.

Diagnosticarea precoce este posibila doar prin monitorizare permanenta si prin existenta unui  parteneriat intre parinti si profesionisti. Pentru rezultate optime este necesar ca parintii sa fie familiarizati cu etapele de dezvoltare ale copilului (lucruri pe care majoritatea le poate face la o anumita varsta), urmarind modul in care acesta se misca, se joaca, invata, vorbeste si actioneaza, ei fiind primii care pot sa traga un semnal de alarma daca acestea nu sunt corespunzatoare.

 Recomandarea de initiere a terapiei se bazeaza pe adaptabilitatea si neuroplasticitatea creierului infantil. Neuroplasticitatea reprezinta capacitatea sistemului nervos de a raspunde la stimulii intrinseci sau extrinseci prin reorganizarea structurii, functiei si conexiunilor sale. Tratamentul timpuriu va avea rezultate mai rapide daca este initiat inaintea formarii cailor motorii incorecte, deoarece arhitectura creierului are tendinta naturala de a se schimba in directii pozitive (adaptive) sau negative (maladaptive), facand creierul atat maleabil, cat si vulnerabil fata de influentele externe.

Aflati mai multe despre Recuperarea Pediatrica la Polaris Medical.

Programati un consult la 0264 933 pentru Recuperare Pediatrica, Neurologie Pediatrica sau Ortopedie Pediatrica.


Comentarii

Adauga comentariu nou

Plain text

 • Etichetele HTML nu sunt permise.
 • Adresele de situri web si adresele de e-mail se transforma automat in linkuri.
 • Liniile si paragrafele sunt rupte automat.

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.