0264 933

 
 

Infectia cu Clostridium difficile

07.10.2016

Infectia determinata de Clostridium difficile se manifesta in principal prin diaree, uneori severa, cu dilatarea colonului si posibila afectare a intregului organism de catre substantele eliberate de la acest nivel. In unele situatii, cu complicatiile pomenite mai sus, rata deceselor poate ajunge la 50-60%.

Conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru ca o persoana sa dezvolte boala diareica cu Clostridium difficile sunt urmatoarele: patrunderea bacteriei in intestinal persoanei respective, multiplicarea masiva a bacteriei in intestine, urmata de productia de toxina responsabila de manifestarile bolii. Cel mai adesea, proliferarea bacteriei se datoreaza distrugerii florei intestinale consecinta a administrarii de antibiotice.

Situatia din Romania este ingrijoratoare. Din 2011 s-a observant o crestere de la an la an a incidentei infectiei cu Clostridium difficile. Un exemplu in acest sens este diagnosticarea in 2012 a unui numar de cazuri de 22 de ori mai mare decat numarul de cazuri diagnosticate in 2010, iar ca extensie geografica, practice sunt afectate toate zonele din tara.

Echipa din Spital Polaris e preocupata de prevenirea, diagnosticul precoce si tratamentul infectiilor cu Clostridium difficile. In acest sens am adoptat si utilizam Ghidul de diagnostic, tratament si prevenire a infectiilor determinate de Clostridium difficile (editia a 2-a), ghid elaborate de Subcomisia de Control al Rezistentei Microbiene din cadrul Ministerului Sanatatii. De asemenea se acorda o atentie sporita masurilor de igiena, educatiei personalului, a pacientilor si a apartinatorilor.


Comentarii

Adauga comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web si adresele de e-mail se transforma automat in linkuri.
  • Liniile si paragrafele sunt rupte automat.

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.