0264 933

 
 

Importanta comunicarii asistentului medical cu pacientii

15.07.2021

În secția de Recuperare Medicală, pacienții se internează cu patologii diverse și extrem de complexe, având nevoie de mai mult sprijin din partea personalului medical. Comunicarea dintre pacient și asistent medical este importantă în culegerea informațiilor indispensabile și relevante pentru adaptarea actului medical la nevoile individualizate ale pacientului.

Modul de comunicare al asistentului cu pacientul este esențial pentru o experiență pozitivă, ceea ce crește gradul de satisfacție al acestuia. Dacă comunicarea este adecvată, pacientul înțelege mai bine problemele care îl afectează și măsurile care se iau pentru recuperarea sa. Astfel, pacientul devine mai cooperant și mai în măsură să anunțe personalul, atunci când apar evenimente noi în starea lui de sănătate.

Încrederea pacientului în personalul medical și actul medical propriu-zis conferă la nivel psihic un impuls favorabil nu doar pentru sănătatea psihică, cât și pentru accelerarea vindecării și a recuperării.

În secția de Reabiliare Medicală a spitalului nostru se aplică cu desăvârșire celebrul dicton “Nu există boli, ci numai bolnavi”, deoarece rata succesului nu se datorează cu strictețe tratamentului medical și recuperator, ci se bazează pe integrarea psihosomatică și o abordare holistică a fiecărei situații în parte, abordând pacientul ca un întreg.

Asistent sef Recuperare Medicala Mirabela Ilies
Specialitate
Asistent medical principal

Comentarii

Adauga comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web si adresele de e-mail se transforma automat in linkuri.
  • Liniile si paragrafele sunt rupte automat.

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.