0264 933

 
 

Despre electroneurografie (ENG) și electromiografie (EMG)

19.08.2020

Electroneurografia (ENG) respectiv electromiografia (EMG) sunt proceduri diagnostice care evalueaza sanatatea nervilor periferici, a muschilor si a conexiunii nerv-muschi. 

Simptome de genul: amorteala, furnicaturi, durere, crampe musculare, slabiciune musculara, fatigabilitate, localizate sau generalizate, pot fi investigate prin ENG si EMG.

Medicul va lipi niste electrozi pe piele in zona afectata apoi va aplica un stimulator ce genereaza un mic stimul electric, datele fiind transmise pe ecranul calculatorului, stabilind astfel functionalitatea nervilor periferici respectivi. Electromiografia presupune insertia unui ac fin, de unica folosinta, in muschii membrelor de obicei, pentru a inregistra activitatea electrica a muschilor respectivi. 

Aceste investigatii sunt necesare pentru a diagnostica sau a exclude boli neurologice ca de exemplu:

  • polineuropatia,
  • sindromul de tunel carpian,
  • afectarea unei radacini nervoase prin hernie de disc,
  • distrofia musculara,
  • polimiozita,
  • scleroza laterala amiotrofica sau
  • miastenia gravis. 

ENG si EMG sunt proceduri cu riscuri minime pentru pacient si complicatiile sunt rare. Sangerarea, daca apare, este localizata si minima. Riscul de infectie este practic nul prin folosirea acelor de unica folosinta si a dezinfectarii tegumentare. Discomfortul sau durerea locala dispar de obicei dupa inlaturarea acului.  Procedura se poate intrerupe in orice moment la cererea pacientului.

Inainte de procedura e important sa spalati pielea si nu folositi lotiuni, sa purtati haine confortable care sa expuna bratele si picioarele cu usurinta la nevoie, sau veti fi rugat sa va schimbati intr-un halat de spital. Informati medicul asupra medicatiei pe care o luati in mod cronic (in mod special medicamente anticoagulante) dar nu o intrerupeti. Informati medicul daca sunteti purtator de pacemaker sau orice alt aparat electric. Alimentatia nu influenteaza examinarea. 

Discutia cu medicul si investigatiile dureaza de obicei 45-60 de minute. 

Programati acum o electroneurografie say i ekectromiografie la doctorul nostru specialist in Neurologie, Dr. Bogdan Anca, la 0264 933.

Va dorim multa sanatate!

 


Comentarii

Adauga comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web si adresele de e-mail se transforma automat in linkuri.
  • Liniile si paragrafele sunt rupte automat.

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.