0264 933

 
 

Despre anxietatea post Covid-19

24.02.2021

Actuala criză sanitară, pandemia Covid 19, este o etapă  stresantă pentru unii dintre semenii nostri,   stările de anxietate si frica generate de aceasta având un impact negativ atât asupra adulților, cât si a copiilor și adolescenților.

Mai mult decat atât, anxietatea post COVID-19 poate ajunge la un nivel alarmant  in rândul persoanelor  care s-au confruntat cu aceasta boala.

Anxietatea, ca  emoție fundamentală, este  experimentată  de individ, cu intensități diferite, în diversele etape de viață, începând încă din copilarie.  Ar putea fi descrisă ca fiind o stare accentuată de "neliniște interioară,  fără motiv", în care persoana așteaptă parcă  să “se întâmple ceva rău”, simțind un grad variabil de nesiguranță si disconfort.

Pe durata unor astfel de perioade de criză, stresul poate îmbrăca mai multe manifestări, conform experților  "Centrului pentru prevenirea si controlul bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC) "  :

• Teamă si neliniște față de propria sănătate și a celor dragi;

• Modificări ale  somnului  sau obiceiurilor alimentare;

• Dificultăți  de concentrare/memorie/învățare;

• Agravarea problemelor cronice de sănătate;

• Utilizarea in exces de alcool, tutun, droguri sau medicamente;

• Stări depresive, stări de anxietate paroxistică episodică (“atacuri de panică”).

Nu ezitați să solicitați ajutorul specialiștilor noștri, medici psihiatrii si psihologi, in cazul în care experimentați astfel de manifestări, fie că ele apar ca simptome de însoțire pe parcursul unor perioade critice, ca cea actuală, sau urmare a bolii propriu zise - anxietatea post Covid .

Horatiu Salvan
Specialitate
Medic primar psihiatru

Comentarii

Adauga comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web si adresele de e-mail se transforma automat in linkuri.
  • Liniile si paragrafele sunt rupte automat.

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.