0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

15

Jul 2021

Importanta comunicarii asistentului medical cu pacientii

În secția de Recuperare Medicală, pacienții se internează cu patologii diverse și extrem de complexe, având nevoie de mai mult sprijin din partea personalului medical. Comunicarea dintre pacient și asistent medical este importantă în culegerea informațiilor indispensabile și relevante pentru adaptarea actului medical la nevoile individualizate ale pacientului.

Modul de comunicare al asistentului cu pacientul este esențial pentru o experiență pozitivă, ceea ce crește gradul de satisfacție al acestuia. Dacă comunicarea este adecvată, pacientul înțelege mai bine problemele care îl afectează și măsurile care se iau pentru recuperarea sa. Astfel, pacientul devine mai cooperant și mai în măsură să anunțe personalul, atunci când apar evenimente noi în starea lui de sănătate.

Încrederea pacientului în personalul medical și actul medical propriu-zis conferă la nivel psihic un impuls favorabil nu doar pentru sănătatea psihică, cât și pentru accelerarea vindecării și a...

Citeste mai mult

03

Jun 2021

Terapia Shockwave sau terapia cu unde de șoc

Este rezultatul aplicării unor unde acustice care eliberează o energie înaltă cu o viteză mai mare decât viteza sunetului, declanşând efecte biologice la nivelul ţesuturilor.

Prin presiunea pe care o exercită asupra țesuturilor afectate, undele de şoc cresc permeabilitatea celulară, stimulând microcirculația și metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea precum și dizolvarea depunerilor de calcar.

Terapia shockwave este un tratament relativ nou care stimulează regenerarea tisulară şi are efect antifibrotic.

Principalul efect este cel angiogenetic, de stimulare a regenerării vasculare şi de ameliorare a durerii la locul aplicaţiei, împiedicând transmiterea durerii către creier.

Aplicarea de unde de şoc extracorporeale este utilizată în:

 • Entezopatia calcară calcaneana achiliană sau plantară (pintenii calcaneeni)
 • Tendinopatii şi tendinite calcare ale coafei rotatorilor la nivelul umărului
 • Epicondilita laterală
 • ...
Citeste mai mult

28

Jan 2021

Despre fracturi

Fracturile sunt definite ca intreruperi ale continuitatii osoase la un anumit nivel fiind rezultatul actiunii directe sau indirecte a unei forte traumatice.

Fractura se poate produce pe un os structural normal sau pe un os fragilizat de o suferinta existenta, osteoporoza fiind incriminata cel mai frecvent.

 Principalul simptom al unei fracturi este durerea locala si poate fi insotita de impotenta functionala a segmentului interesat, de deformarea regiunii in unele situatii si de echimoze, adica invinetirea tegumentului la nivelul zonei de fractura.

Diagnosticul de certitudine se pune pe baza elementelor clinic amintite completate de un examen radiologic.

Complicatiile care pot aparea in urma unei fracturi sunt:

Imediate:

 • Leziuni tegumentare cu sau fara deschiderea focarului de fractura
 • Fracturi cu interesare articulara
 • Tumefiere articulara data de prezenta sangelui sau a lichidului acumulat in exces la nivel articular...
Citeste mai mult

20

May 2019

Recuperarea medicala dupa traumatisme sau operatii (interventii chirurgicale)

Recuperarea dupa traumatisme sau interventii chirurgicale (operatii) trebuie sa inceapa cat mai devreme, sa fie adaptata fazei clinice existente: acut, subacut, cronic. Imediat ce pacientul este considerat stabil, poate fi preluat intr-un departament de recuperare, in regim de internare, iar apoi poate efectua procedurile de recuperare in regim ambulator.

Prima etapa in recuperarea medicala este stabilirea unui diagnostic clinico-functional corect si complet al tuturor functiilor organismului pacientului, pentru a putea elabora un plan de recuperare individualizat.

Aceste evaluari initiale depind de tipul de traumatism, severitatea acestuia, interventiile chirurgicale efectuate, intervalul de timp de la traumatism, perioada de imobilizare, varsta pacientului, patologiile asociate etc, acestea pot cuprinde, in functie de recomandarea medicului curant:

...
Citeste mai mult

13

Jun 2018

Terapia fizica in pediatrie

Kinetoterapia – terapia prin miscare - este utilizata pentru recuperarea medicala pediatrica si consta intr-un ansamblu de tehnici si metode bazate pe exercitiul fizic. Se axeaza pe imbunatatirea abilitatilor motorii grosiere si fine, a echilibrului si coordonarii, pe cresterea fortei si rezistentei musculare. Kinetoterapia in pediatrie este parte a unui proces multidisciplinar de reabilitare si este indicata in multe afectiuni innascute sau dobandite ale sistemelor neurologic si musculo-scheletal:

 • Paralizie cerebrala;
 • Boli genetice;
 • Torticolis;
 • Spina bifida;
 • Boli neuromusculare;
 • Intarziere in dezvoltarea motorie;
 • Leziuni ale plexului brachial sau alte afectiuni ale...
Citeste mai mult

26

Mar 2018

Terapia ocupationala in Accidentul Vascular Cerebral

In acest inceput de secol marcat de viteza si stres cotidian, accidentul vascular cerebral ajunge sa fie cauza de deces a 10% din populatia planetei. Potrivit statisticilor, in Romania se inregistreaza 300 de accidente vasculare cerebrale la 100 000 de locuitori, adica cu 35% mai mult decat în restul Europei.


Ce este accidentul cerebral?
Accidentul vascular cerebral poate fi ischemic, produs prin blocarea aportului de sange intr-o artera cerebrala, ca urmare a trombozei sau emboliei sau poate fi hemoragic, prin ruperea unui vas cerebral cu apariţia hemoragiei.

...

Citeste mai mult

06

Mar 2018

Performanta in reabilitarea post AVC cu ajutorul recuperarii robotizate

Accidentul Vascular Cerebral (AVC) poate fi definit drept o leziune netraumatica cerebrala, cauzata de ruperea sau ocluzia unor vase sanguine cerebrale, care poate avea ca efect: instalarea brusca a unui deficit neurologic – pierderea controlului motor, dificultatea de a vorbi, de a inghiti, tulburari cognitive, senzoriale etc. Alte efecte sau simptome apar mai tarziu, printre acestea regasindu-se modificarea tonusului muscular – spasticitatea, fatigabilitatea, depresia, durerea etc.

Cele mai frecvente limitari functionale in cadrul AVC-ului sunt: dificultati la transferuri, in mentinerea pozitiei sezande sau mers, afectarea ADL-urilor – afectarea gradului de independenta in realizarea activitatilor zilnice, tulburari de vorbire – deteriorarea comunicarii din cauza afaziei sau dizartriei, tulburari cognitive (afectarea memoriei, atentiei,...

Citeste mai mult

30

Jan 2018

Recuperarea medicala in lombosciatica

Precum un zgarie-nor modern, coloana vertebrala sfideaza gravitatea si incadreaza rasa umana in categoria bipedelor. Aceasta alcatuieste infrastructura unei masini biologice care ancoreaza lanturi kinetice si trasforma fortele biomecanice in activitati functionale coordonate. Supusa imbatranirii, coloana vertrebrala se adapteaza efectelor gravitatiei si la incarcarea biomecanica prin modificari neurochimice si structurale compensatorii, unele dintre acestea pot determina aparitia durerii si dizabilitatii. Unele reactii compensatorii sunt usoare, relativ bine tolerate de pacient, altele sunt distructive si interfera cu capacitatea organismului de functionare.

Durerea lombara a devenit o povara costisitoare pentru societate reprezentand una din cauzele principale de dizabilitate si de absenta la locul de munca. Lombosciatica este un simptom, nu...

Citeste mai mult

08

Dec 2016

Terapia cu vacuum intermitent, dezvoltata pe baza cunostintelor medicale obtinute in urma calatoriilor in spatiu, acum la Polaris Medical

Terapia cu vacuum intermitent este folosita in medicina spatiala de peste 30 ani, functioneaza pe principiul invers al camerei hiperbare.

Aceasta terapie, consta in aplicarea alternanta ritmica de presiune negativa si pozitiva asupra membrelor inferioare.

Se obtine astfel un joc de presiune asupra vaselor sanguine, cu efecte vasodilatatoare si stimulatoare asupra schimburilor de oxigen si nutrienti.

In faza de presiune negativa, sangele este pompat din zona cu presiune crescuta (regiunea superioara a corpului), in zona cu presiune scazuta (regiunea inferioara a corpului, din interiorul tubului), imbunatatind astfel circulatia sanguina la nivelul membrelor inferioare, cu cresterea aportului de oxigen in sange si tesuturi. Acest efect se produce prin capilarodilatatie si deschiderea de vase capilare noi.

In faza de presiune pozitiva, sangele din partea inferioara a corpului este pompat eficient spre partea superioara, crescand astfel intoarcerea venoasa si...

Citeste mai mult

09

Sep 2016

Cum functioneaza Kinesio Taping-ul?

Kinesio Taping-ul a revolutionat lumea sportiva de peste 25 ani, dar abia in 2008 a devenit o senzatie, cand la Olimpiada de la Beijing, milioane de oameni din lumea intreaga se intrebau ce reprezinta acele benzi viu colorate si aplicate extrem de interesant pe diferite articulatii ale sportivilor.

Desi pare ca are aplicabilitate preponderent in lumea sportiva, Kinesio Taping-ul se utilizeaza cu mult succes pe mai multe grupe de pacienti, de la copii pana la persoane de varsta a treia.

Efectul obtinut prin aplicarea benzilor, este de a crea sub tegument o pelicula de vid care stimuleaza circulatia sangelui si drenajul limfatic. De asemenea, la nivelul tegumentului sunt stimulati proprioceptorii, celule sensibile la miscare, intindere, presiune, care trimit semnale creierului, avand ca si rezultat imbunatatirea...

Citeste mai mult

Pagini

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.