0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

24

Jun 2021

Cum poti avea un somn odihnitor?

Un somn odihnitor este important pentru mentinerea starii de sanatate. Corpul are nevoie de odihna dupa activitatiile obositoare de peste zi. Multe persoane sufera de probleme ale somnului, iar acestea au numeroase repercusiuni, dintre care cele mai frecvente sunt: iritabilitatea, irascibilitatea, scaderea nivelului de energie, scaderea capacitatii de concentrare.

            Calitatea somnului nu depinde de durata propriu-zisa pe care o petrecem dormind, ci de frecventa perioadelor de “somn profund”. Majoritatea acestor perioade apar in primele 4-5 ore de somn. Patologiile asociate, durerile existente si depresia in special, pot cauza : dificultati in a adormi, scaderea calitatii si a duratei somnului, treziri frecvente pe parcursul noptii, in special la primele ore ale diminetii, urmate de incapacitatea de a readormi. Scaderea calitatii somnului poate fi cauzata de: diferite boli, infectii, dureri cu caracter nocturn si de stres, si are ca urmari: senzatia de oboseala de...

Citeste mai mult

22

Jun 2021

Rolul tehnicianului radiolog în echipa medicală

Spitalul Polaris Medical deține un Computer Tomograf și un Aparat de Radiologie digitală. Tehnicianul radiolog achiziționează imaginile radiologice. El NU interpretează imaginile, ci utilizează fizica radiațiilor X (CT și radiologie digitală) și parametri tehnici și informatici pentru a achiziționa imagini corecte pentru ca medicul să le poată interpreta în a oferi un diagnostic corect. Radiologia modernă se bazează pe dualitatea medic-tehnician ca fiind un tot unitar în diagnosticul corect al pacienților.

Pregătirea pacientului înainte de o investigație radiologică depinde foarte mult de tipul de investigație. În primul rând, când investigația implica substanță de contrast, echipa medicală va informa pacientul asupra analizelor ce trebuie efectuate înainte de investigația radiologică. Vom lua exemplul UroCT-ului unui pacient cu diabet zaharat tip 2 - investigația prin CT a aparatului urinar. UroCT-ul implica substanță de contrast iodată. Pacientul va veni cu analizele de...

Citeste mai mult

10

Jun 2021

Îngrijirea paliativă – alături până în ultima clipă

                Ce este îngrijirea paliativă?

Această specialitate înseamnă îngrijirea pacienților cu boli incurabile, deasupra resurselor terapeutice, alinarea suferinței și sprijinul acordat lor și familiei acestora în momente dificile.                                      

Problemele cu care se confruntă un om bolnav și familia lui nu sunt doar de natură fizică (durere și alte simptome), ele pot fi psihologice, sociale, spirituale, la fel de importante că și boala însăși și care pot amplifica suferință fizică.Numai când abordăm holistic toate aceste probleme putem ajuta persoana respectivă.

Mulți oameni cred că îngrijirea paliativă reprezintă îngrijirea oferită în ultimele zile ale vieții, dar presupune alinarea suferinței și îmbunătățirea calității vieții chiar din momentul diagnosticării bolii incurabile, astfel încât timpul rămas fie zile/luni/ani, să fie liniștite.

 

                Ce putem face?

               ...

Citeste mai mult

03

Jun 2021

Sanatatea mentală în pandemie

Studiile realizate în ultimele luni arată că stresul din această perioadă a dus la creșteri semnificative ale nivelurilor de anxietate, depresie, probleme de somn, consum de substanțe, mâncatul excesiv sau utilizarea excesivă a internetului.

Aspectele psihologice ar trebui abordate din timp și bugetate în cursul acțiunii, astfel încât să poată fi luate măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei, izolarea percepută și pentru a aborda incertitudinile care pot da naștere la anxietate și depresie.

Abordarea aspectelor psihologice are efecte nu numai pe termen scurt, motivând aderarea la măsurile pandemiei, dar și pe termen lung, printr-o incidență mai scăzută a stresului post-traumatic, anxietatii, depresiei, abuzului de substanțe etc.

Echipa de psihologi a clinicii Polaris Medical vă poate ajuta să treceți cu bine peste problemele de anxietate, depresie, probleme de somn ș.a.

Citeste mai mult

03

Jun 2021

Terapia Shockwave sau terapia cu unde de șoc

Este rezultatul aplicării unor unde acustice care eliberează o energie înaltă cu o viteză mai mare decât viteza sunetului, declanşând efecte biologice la nivelul ţesuturilor.

Prin presiunea pe care o exercită asupra țesuturilor afectate, undele de şoc cresc permeabilitatea celulară, stimulând microcirculația și metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea precum și dizolvarea depunerilor de calcar.

Terapia shockwave este un tratament relativ nou care stimulează regenerarea tisulară şi are efect antifibrotic.

Principalul efect este cel angiogenetic, de stimulare a regenerării vasculare şi de ameliorare a durerii la locul aplicaţiei, împiedicând transmiterea durerii către creier.

Aplicarea de unde de şoc extracorporeale este utilizată în:

  • Entezopatia calcară calcaneana achiliană sau plantară (pintenii calcaneeni)
  • Tendinopatii şi tendinite calcare ale coafei rotatorilor la nivelul umărului
  • Epicondilita laterală
  • ...
Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.