0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

28

Jan 2021

Despre Terapia ABA, Applied Behavioral Analysis sau Analiza Aplicată a Comportamentului

Applied Behavioral Analysis (ABA) - Analiza Aplicatã a Comportamentului este o tehnică folosită în tratamentul copiilor diagnosticați cu autism. În cadrul prezentării acestei metode s-a pornit de la studiul tratament efectuat de Lovaas în 1973, dar care a reflectat o serie de erori ale conceptului. A urmat proiectul UCLA Young Autism din 1987 care a dus la progrese notabile ale aspectelor comportamentale (intelectuale, educaționale, sociale, emoționale), pentru ca mai târziu să se dezvolte și să fie implementată ca metodă de lucru pentru recuperarea copiilor cu autism.

Metoda ABA este un program de învățare, care își propune să modifice comportamentul autist al copilului, în mod sistematic și intensiv, obiectivul final fiind integrarea socială a copilului. Sistemul are obiective clar formulate, împărțite în sarcini mici, astfel încât evoluția copilului să poată fi măsurată permanent. Întărirea comportamentului se face cu recompense, întreg sistemul funcționând pe baza...

Citeste mai mult

28

Jan 2021

Despre fracturi

Fracturile sunt definite ca intreruperi ale continuitatii osoase la un anumit nivel fiind rezultatul actiunii directe sau indirecte a unei forte traumatice.

Fractura se poate produce pe un os structural normal sau pe un os fragilizat de o suferinta existenta, osteoporoza fiind incriminata cel mai frecvent.

 Principalul simptom al unei fracturi este durerea locala si poate fi insotita de impotenta functionala a segmentului interesat, de deformarea regiunii in unele situatii si de echimoze, adica invinetirea tegumentului la nivelul zonei de fractura.

Diagnosticul de certitudine se pune pe baza elementelor clinic amintite completate de un examen radiologic.

Complicatiile care pot aparea in urma unei fracturi sunt:

Imediate:

  • Leziuni tegumentare cu sau fara deschiderea focarului de fractura
  • Fracturi cu interesare articulara
  • Tumefiere articulara data de prezenta sangelui sau a lichidului acumulat in exces la nivel articular...
Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.