0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

08

Aug 2019

Bolile cardiovasculare si depresia: factori de risc

De ani de zile, cercetatorii din lumea intreaga se implica activ in cercetarea ce ar presupune descoperirea unei posibile legaturi intre bolile cardiovasculare si depresie. In urma acestor studii s-a descoperit ca oamenii cu afectiuni cardiace sunt mai susceptibili de a suferi de depresie.

Inversul teoriei este si el adevarat: persoanele depresive pot manifesta, la un moment dat in viata, afectiuni sau boli cardiovasculare. Conform cercetatorilor americani din cadrul Universitatii din Cambridge, se pare ca legatura dintre acestea doua ar fi inflamatia, ca raspuns al organismului la factorii de mediu negativi, cel mai comun dintre acestia fiind stresul. Cu toate acestea, in timp ce inflamatia este un raspuns natural al organismului pentru combaterea infectiei, forma cronica (rezultata in urma unei perioade de stres psihologic prelungit, fumatului, consumului excesiv de alcool sau a obezitatii) este daunatoare sanatatii.

In urma studiilor s-a constatat ca persoanele...

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.