0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

25

Jul 2019

Tiroida autoimuna Hashimoto (TH): cauzele si tratamentul acestei afectiuni endocrine

Zilnic, oboseala te doboara. Cresterea ponderala, lipsa energiei, caderea parului te nelinistesc. Ocazional palpitatiile, transpiratiile, labilitatea emotionala te fac de nerecunoscut. Tiroida poate influenta starea ta de bine.

Glanda tiroida este situata la baza gatului si produce hormoni (T3, T4), importanti pentru intreg metabolismul. O disfunctie la acest nivel poate avea consecinte pentru tot organismul.

Tiroidita Hashimoto este o afectiune a tiroidei, cu o incidenta in continua crestere. Este mai frecventa la femei (aproximativ 1 din 8 femei e afectata) in decada 3-5, mai rara la barbati.

 

Cand apare?

Pe un fond genetic preexistent (predispozitia familiala) actioneaza un factor declansator (stres, sarcina, nastere, avort, perioada pubertatii sau menopauza, aport excesiv de iod (alimentar, Spirulina, Jodid, vitamine ce contin iod, substante de contrast, amiodarona, interferon etc.) ce determina debutul bolii. Boala este...

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.