0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

31

Jul 2018

Beneficiile terapiei de grup

Grupul pentru persoanele internate este o experienta de invatare destinata sa amelioreze deprinderile de comunicare, avand ca rezultat optimizarea sentimentului de izolare, cresterea altruismului perceput care intaresc sentimentul propriei valori.

Majoritatea pacientilor au in fundal o experienta profund nesatisfacatoare, in primul si cel mai important grup: familia primara. Grupul de terapie se aseamana cu o familie sub multe aspecte: exista figuri ale autoritatii/figure parentale, figuri de tipul colegi de grup/frati, dezvaluiri personale profunde, emotii puternice, o intimitate profunda si sentimente de ostilitate si competitie. Odata depasit disconfortul initial, mai devreme sau mai tarziu, membrii grupului vor interactiona cu terapeutii si ceilalti participanti prin reminiscente ale modului in care interactioneza in mod obisnuit.

Pentru ca un grup sa fie terapeutic, el trebuie sa vizeze schimbarea si sa creeze un cadru cu reguli...

Citeste mai mult

23

Jul 2018

Preventia si recuperarea in bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare reprezinta principala problema de sanatate in Romania, aproximativ 60% din decesele inregistrate anual in tara noastra fiind din cauza acestor boli. Estimarile indica date la fel de alarmante pe viitor in special prin contributia factorilor de risc cardiovascular: hipertensiunea arteriala, dislipidemia, fumatul, obezitatea, diabetul zaharat si sedentarismul.

Prin numarul mare de cazuri si mortalitatea ridicata, boala cardiaca ischemica reprezinta principala cauza de mortalitate cardiovasculara din Romania, stresul, alimentatia nepotrivita, fumatul, consumul de alcool si droguri fiind doar cativa dintre factorii care au facut ca varsta celor care sufera din cauza infarctului miocardic sa scada constant in ultimii ani si ca inclusiv populatia tanara sa fie afectata.

Preventia cardiovasculara ramane o mare provocare pentru populatia generala si pentru sistemele de sanatate, obiectivele preventei...

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.