Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

30
Jan 2018
Recuperarea medicala in lombosciatica
Precum un zgarie-nor modern, coloana vertebrala sfideaza gravitatea si incadreaza rasa umana in categoria bipedelor. Aceasta alcatuieste infrastructura unei masini biologice care ancoreaza lanturi kinetice si trasforma fortele biomecanice in activitati functionale coordonate. Supusa imbatranirii, coloana vertrebrala se adapteaza efectelor gravitatiei si la incarcarea biomecanica prin modificari neurochimice si structurale compensatorii, unele dintre acestea pot determina aparitia durerii si dizabilitatii. Unele reactii compensatorii sunt usoare, relativ bine tolerate de pacient, altele sunt distructive si interfera cu capacitatea organismului de functionare.
Durerea lombara a devenit o povara costisitoare pentru societate reprezentand una din cauzele principale de dizabilitate si de absenta la locul de munca. Lombosciatica este un simptom, nu...

29
Jan 2018
Reabilitarea pacientilor cu Accident Vascular Cerebral
La nivel mondial accidentele vasculare cerebrale sunt responsabile de aproximativ 5 milioane de decese/an, numar in continua crestere. De asemenea, accidentul vascular este o cauza majora de dizabilitate. Conform statisticilor OMS in fiecare an 5 milioane de pacienti cu AVC raman cu deficite neurologice permanente.
Majoritatea acestor pacienti au indicatie pentru reabilitare. Rolul reabilitarii este de a ajuta pacientul cu dizabilitati de a deveni independent si de a asigura o calitate sporita a vietii. Reabilitarea nu reface zonele afectate ale creierului, dar este indispensabila in recuperarea post AVC.
De ce reabilitarea post-accident vascular cerebral?
Recuperarea medicala ajuta pacientii care au trecut printr-un accident vascular cerebral...

19
Jan 2018
Dementa in boala Alzheimer – Primele semnale de alarma
Dementa se refera la aparitia unor simptome psihice cu implicatii in functionarea sociala, profesionala si intelectuala a persoanelor care prezinta un proces de deteriorare rapida si ireversibila a creierului, prin distrugerea neuronilor. Progresia acestui fenomen neurodegenerativ se traduce printr-o deteriorare mai lenta sau mai rapidă a abilitatilor functionale, cognitive (memorie, atentie, limbaj, gandire, planificare, organizare etc.) si comportamentale. Exista mai multe forme de dementa, insa dintre acestea, cea mai frecventa este dementa in boala Alzheimer, care este responsabila pentru aproape 60% dintre cazurile diagnosticate. Din pacate, stiinta nu a reusit inca sa furnizeze un tratament eficace pentru aceasta maladie teribila, fapt care face cu atât mai importanta identificarea cat mai precoce a primelor semne ale bolii. Daca exista sansa diagnosticarii precoce, tratamentele existente sunt capabile sa produca o incetinire a progresiei bolii, ducand la o crestere...

10
Jan 2018
Burnout - Stres si adictie
Sindromul Burnout sau epuizarea profesionala este o cauza majora de suferinta in randul tinerilor angajati din companiile statelor dezvoltate si in curs de dezvoltare.
Care sunt semnele si simptomele cele mai importante ale Sindromului Burnout?
- Nerabdare si iritabilitate la locul de munca
- Scaderea implicarii, a entuziasmului si a rezultatelor la locul de munca
- Insomnii si fuga de idei
- Lipsa de energie la locul de munca
- Stima de sine scazuta
- Stari de depresie sau anxietate la locul de munca
- Apetit scazut sau exagerat
- Probleme medicale frecvente : dureri de cap, raceli frecvente, indigestie, dureri musculare etc
- Utilizarea de alcool sau alte substante psihoactive pentru a face fata zi de zi.
Automedicatia realizata cu substante psihoactive
De cele mai multe ori, cei afectati de sindromul burnout simt...