0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

07

Oct 2016

Infectia cu Clostridium difficile

Infectia determinata de Clostridium difficile se manifesta in principal prin diaree, uneori severa, cu dilatarea colonului si posibila afectare a intregului organism de catre substantele eliberate de la acest nivel. In unele situatii, cu complicatiile pomenite mai sus, rata deceselor poate ajunge la 50-60%.

Conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru ca o persoana sa dezvolte boala diareica cu Clostridium difficile sunt urmatoarele: patrunderea bacteriei in intestinal persoanei respective, multiplicarea masiva a bacteriei in intestine, urmata de productia de toxina responsabila de manifestarile bolii. Cel mai adesea, proliferarea bacteriei se datoreaza distrugerii florei intestinale consecinta a administrarii de antibiotice.

Situatia din Romania este ingrijoratoare. Din 2011 s-a observant o crestere de la an la an a incidentei infectiei cu Clostridium difficile. Un exemplu in acest sens este diagnosticarea in 2012 a unui numar de cazuri de 22 de ori mai mare decat...

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.