0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

19

Aug 2016

Dietele sever hipocalorice si scaderea in greutate

In ce mod poate afecta sanatatea un regim hipocaloric pe termen lung?

 

Un regim hipocaloric sever, tinut pentru o perioada indelungata de timp, duce in primul rand, la scaderea metabolismului bazal (Metabolismul bazal (BMR) à reprezintă cantitatea minimă de energie consumată (kcal/kJ) de corpul uman pentru a ne ţine în viaţă, când se află în stare de repaos complet, cu o activitate psihică normală, într-un mediu cu temperatură neutră şi cu inactivitate a sistemului digestiv).  Astfel, atunci cand persoana respectiva va reveni la vechile obiceiuri alimentare sau va reincepe sa se alimenteze normal, kilogramele vor reaparea. Apare asa numitul efect Yoyo. Tocmai din aceasta cauza, atunci cand persoana respectiva adopta noi diete hipocalorice severe, efectul nu va mai fi la fel, in sensul ca scaderea in greutatea va fi considerabil mai mica, sau chiar spre deloc. Avand in vedere scaderea metabolismului bazal, cresterea in greutate se va face...

Citeste mai mult

19

Aug 2016

Terapia Vojta

Tulburarile de postura si motricitate, in special cele cauzate de o disfunctie a sistemului nervos, necesita un tratament complex care poate dura luni sau ani de zile și care ar trebui să inceapa cat mai devreme posibil.

Terapia Vojta este o forma moderna de terapie fizica ce face parte dintr-un complex de terapii esentiale in reabilitarea neuro-pediatrica si alte afectiuni pediatrice sau ortopedice.

Terapia a fost dezvoltata de neurologul pediatru de origine ceha Vaclav Vojta care a cautat tehnici de diagnostic timpuriu si tratament pentru copiii ce sufereau de paralizie cerebrala. Principiul de baza este “locomotia reflexa” - aplicarea de stimuli externi prin tehnici special invatate, care sunt menite, prin activarea anumitor centri, sa provoace reactii de miscare in mod automat.  

Terapia Vojta poate fi aplicata in aceeasi masura atat la sugari, cat si la copii. Indicatia rezulta pe baza diagnosticului medical si a scopului terapeutic...

Citeste mai mult

12

Aug 2016

Importanta depistarii si interventiei precoce in cazul bolilor neuropediatrice

              Perioada de la nastere si pana la varsta de 5 ani este considerata a fi cea mai importanta din punct de vedere al dezvoltarii creierului si al transformarilor care au loc, atat fizice si mai ales psihologice. Este o etapă cruciala de crestere si dezvoltare, deoarece experientele din timpul acestei perioade pot influenta rezultatele pe intreg parcursul vietii unui individ. Pentru toti copiii, aceasta etapa construieste fundatia pentru invatarea pe tot parcursul vietii, prevenind in acelasi timp eventualele intarzieri in dezvoltare si handicap. Pentru copiii care se confrunta cu dizabilitati, acesta este un moment vital pentru a asigura accesul la interventii care ii poate ajuta sa isi atinga potentialul maxim. Studiile au aratat ca cei care beneficiaza de interventie timpurie ajung sa atinga obiectivele propuse intr-o perioada mai scurta de timp decat cei care incep mai tarziu.

        ...

Citeste mai mult

05

Aug 2016

Durerea in cancer e tratabila

Definitia OMS a durerii: „Durerea este o experienta senzoriala si emotionala neplacuta asociata cu o leziune tisulara actuala sau potentiala, sau descrisa in termenii unei asemenea leziuni.”

Durerea de mare intensitate este cel mai adesea asociata cu boala canceroasa avansata. Perspectiva durerii de mare intensitate, posibilitatea recidivei si alterarea imaginii de sine datorata evolutiei bolii sau a tratamentului antineoplazic sunt cauzele principale care au creat aura de teama fata de aceasta boala si conspiratia tacerii care ii mai inconjoara si astazi pe acesti pacienti.

Diagnosticate precoce si tratate corect, cancerele sunt in cele mai multe cazuri vindecabile.

Durerea si hemoragia sunt semnale de alarma pentru orice persoana, sunt semnele care duc pacientul la medic. Alte...

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.