0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

28

Jul 2016

Ce sunt escarele sau leziunile de decubit si cum se trateaza acestea

 

            Locurile de aparitie sunt zonele de contact pe salteaua patului si, in functie de pozitia pacientului, pot sa apara in zona occiputului (ceafa), pavilionul urechii (daca sta pe o parte), partea posterioara a umerilor, omoplati, zona sacrata, fese, genunchi (de asemenea la pozitia pe o parte), glezne, calcai si, de asemenea, orice alta zona care sta mai multe ore in contact cu o suprafata dura – o bara la marginea patului, o cuta a invelisului de pat sau o margine mai dura.

            Escarele sunt de mai multe tipuri: unele sunt uscate – nu secreta lichid, altele sunt umede – permanent umezesc pansamentul. Unele sunt formate initial fara a perfora tegumentul, evoluand “inchis” si autodelimitandu-se. La acestea nu se poate aprecia profunzimea pana nu se inlatura tesutul care nu mai este viabil. Altele sunt...

Citeste mai mult

09

Jul 2016

Scolioza la copii

Scolioza este o boală evolutivă, caracterizată prin una sau mai multe curburi laterale ale coloanei vertebrale, vizibile în plan frontal, însoţită de rotaţia vertebrelor.      

Scolioza antreneaza multiple modificări ale celorlalte componente ale toracelui (umeri, omoplaţi, coaste), precum şi ale organelor intratoracice şi chiar ale celor abdominale, deviaţie a cărei evoluţie este foarte greu de stăpânit.

Scoliozele pot avea una sau mai multe curburi. De obicei există o curbură primară (care apare la început), care se poate compensa cu o curbură secundară (care apare după cea primară, având rol compensator, de echilibrare a corpului) superioară sau inferioară, sau cu 2 curburi secundare-una superioară şi una inferioară. Pot exista 2 curburi primare concomitent, de la început (scolioza combinată, sau dublă) şi care se echilibrează reciproc. Ele se pot însoţi însă de alte 2 curburi secundare, compensatorii, scurte, una deasupra şi una dedesubtul celor 2 curburi primare...

Citeste mai mult

01

Jul 2016

Medicul internist Oana Mocan - Cum sa nu ne imbolnavim?

Ce este sanatatea?

Conform definitiei Organizatiei Mondiale a Sanatatii, „Sanatatea este o stare pe deplin favorabila atat fizic, mintal cat si social, si nu doar absenta bolilor sau a infirmitatilor; capacitatea de a duce o viata productiva social si economic”.

Nivelul sanatatii se apreciaza dupa trei componente:

- nivelul si armonia dezvoltarii fizice si psihice;

- nivelul rezistentei organismului la actiunea diferitilor factori nefavorabili, prezenta rezervelor si sistemelor de baza ale organismului;

- prezenta sau lipsa maladiilor.

Cum ne mentinem sanatatea?

- prin alimentatie corecta, bogata in nutrienti si saraca in calorii;

- hidratare corespunzatoare, consum de apa plata, nu sucuri ;

- efectuare sport in aer liber sau in locatii corespunzatoare, zilnic sau cel putin moderat;

- somn odihnitor;

- renuntare la fumat;

- consum moderat sau deloc de alcool;

...
Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.