0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

23

Dec 2015

Recuperarea in Boala Parkinson

Boala Parkinson este o afectiune neurologica, degenerativa, care face parte din categoria tulburarilor sistemului motor al creierului, fiind a doua maladie neurodegenerativa ca si frecventa, dupa Boala Alzheimer. Aceasta afectiune se datoreaza degenerarii (distrugerii) progresive si ireversibile a neuronilor din mai multe arii cerebrale, cu precadere a celor din substanta neagra mezencefalica si a ganglionilor bazali, structuri cerebrale responsabile de controlul miscarilor. Referitor la cauza acestei boli, desi aceasta ramane deocamdata necunoscuta, exista totusi anumiti factori genetici si factori externi implicati in aparitia acestei boli neurodegenerative.

In ce...

Citeste mai mult

23

Dec 2015

Afectiunile functionale digestive, o patologie frecvent intalnita la persoanele tinere - Partea 3: Recomandari

Ce produse pot fi consumate in cazul afectiunilor functionale digestive

 

  • Daca observati ca unele alimente va provoaca dureri abdominale, balonare, indigestie sau tulburari de tranzit, incercati sa nu le mai consumati.
  • Incercati sa reduceti consumul citricelor, condimentelor, ciocolatei, cafelei, bauturilor carbogazoase (mai ales daca observati ca aceste alimente va provoaca arsuri la stomac si dureri abdominale).
  • Incercati sa introduceti în dieta Dvs. mai multe produse care contin glucide complexe si fibre alimentare: cereale, paine cu tarate, paste, cartofi. Aceste produse neutralizeaza aciditatea in exces, se digera bine si sunt foarte nutritive.
  • ...
Citeste mai mult

18

Dec 2015

Afectiunile functionale digestive, o patologie frecvent intalnita la persoanele tinere - Partea 2: Sindromul de intestin iritabil

Sindromul de intestin iritabil

Sindromul de intestin iritabil (SII) sau colon spastic/ iritabil este o afectiune in care au loc contractii musculare ale colonului mai rapide sau mai rare decat la persoanele sanatoase.

O serie de factori pot declansa SII inclusiv anumite alimente, medicamente cat si stresul emotional.

Simptomele sindromului de intestin iritabil:

  • dureri abdominale, crampe, flatulenta, balonare;
  • modificari ale tranzitului intestinal cum ar fi scaune mai dificil de eliminat sau mai laxe, ori necesitatea imperioasa de a avea scaun;
  • ...
Citeste mai mult

11

Dec 2015

Afectiunile functionale digestive - Partea 1: Dispepsia functionala

Ce sunt afectiunile functionale digestive?

Afectiunile functionale digestive, sunt caracterizate prin simptome digestive la care nu se gaseste o cauza organica. Acestea apar frecvent la persoane tinere, active, stresate, care au un program de masa si somn dezorganizat.

Cine este predispus la dispepsia functionala?

Dispepsia functionala este o stare destul de frecventa, apare in special la tineri si se manifesta prin...

Citeste mai mult

04

Dec 2015

Importanta kinetoterapiei in astmul bronsic

Astmul bronsic este o afectiune inflamatorie a cailor respiratorii, caracterizata print-o reactivitate crescuta a arborelui traheo-bronsic si se manifesta printr-o ingustare generalizata a acestuia, ca forma de raspuns la unii stimuli, dar poate ceda spontan sau in urma terapiei.

Astmul bronsic poate sa apara la toata varstele, dar predominant la cele tinere. Aproape 50% din cazuri debuteaza pana la varsta de 10 ani, iar 30% pana la 40 de ani. Raportul dintre sexe este de 2/1 masculin/femeie la varsta copilariei, egalizandu-se la varsta de 30 de ani.

Este obligatorie tinerea sub control a astmului prin tratament...

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.