0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

23

Oct 2015

Cauze, simptome, diagnostic si tratament pentru lombosciatica

Ce este lombosciatica?

Durerea lombara cu debut brutal, cu limitarea severa a miscarii si afectarea sensibilitatii in dermatomul corespunzator radacinii afectate si/sau deficit motor. Lombosciatica in peste 80 % din cazuri reprezinta afectarea radacinii nervoase L5-S1.

Care sunt cauzele durerii lombare cu debut brutal?

Datorita proceselor de imbatrinire se produce degenerarea discului intervertebral si in aceste conditii la solicitari minime ale coloanei lombare (manipulare de greutati, ridicarea trunchiului) sunt suficiente sa provoace durere acuta sau ...

Citeste mai mult

16

Oct 2015

Sa traiesti cu durere nu e normal

Fiecare individ invata singur sensul cuvantului durere: din propria lui experienta, dobandita inca din copilarie ca urmare a micilor traume fizice accidentale iar, mai tarziu, pe parcursul vietii, acest simptom se repeta destul de des, fiind frecvent intalnit in multe afectiuni acute sau cronice, usoare sau grave.

Ce este durerea?

Definiția I.A.S.P. (International Association for the Study of Pain) a durerii este "o senzatie si o experienta senzitiva si emotionala neplacuta, asociata cu o leziune tisulara existenta sau potentiala, sau descrisa ca o astfel de leziune" (Merskey, 1986). Aceasta definitie implica atat factori senzitivi (de ex. nocicepția) cât și emoționali...

Citeste mai mult

14

Oct 2015

5 lucruri pe care nu le stiati despre ingrijiri paliative

Ingrijirea paliativa se concentreaza pe ceea ce putem controla si nu pe ceea ce nu mai e de facut. Cititi mai jos 5 lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre ingijirile paliative.

  1. Ingrijirea paliativa este ingrijirea activa si totala a pacientilor a caror boala nu mai raspunde la tratament.
  2. Accentul este pus pe calitatea vietii pacientului.
  3. Necesita o abordare multidisciplinara (ameliorarea problemelor fizice, sociale, pshiho-emotionale, spirituale).
  4. Ingrijirile paliaive sunt necesare in bolile cronice si cele cu speranta de viata limitata.
  5. Includ familia in ingrijire si sprijina apartinatorii pe parcursul bolii.

Pentru mai multe informatii puteti accesa...

Citeste mai mult

09

Oct 2015

Cauze, simptome si tratament pentru epilepsie

Ce este epilepsia?

Epilepsia reprezinta o afectiune neurologica, cronica, caracterizata de prezenta a cel putin 2 crize epileptice, aparute  la un interval de minim 24 ore intre ele.

Care sunt cauzele?

In ce privesc cauzele acestei afectiuni, trebuie precizat faptul ca epilepsia poate fi idiopatica, atunci cand sunt implicate anumite anomalii genetice, dar poate fi si secundara unor afectiuni cerebrale cum sunt, accidentul vascular cerebral, tromboza venoasa cerebrala, traumatisme cranio-cerebrale, infectii cerebrale (meningita, encefalita), tumori cerebrale, consum de toxice (alcool, droguri), boli neurodegenerative (Boala Alzhemier), etc.

...

Citeste mai mult

03

Oct 2015

Indicatii ale polisomnografiei si video EEG de somn

Polisomnografia reprezinta o investigatie paraclinica ce se utilizeaza in vederea depistarii tulburarilor de somn. Aceasta investigatie cuantifica multiple aspecte electrofiziologice, cum ar fi activitatea electrica a creierului, nivelul oxigenului din sange, ritmul cardiac si respirator, precum si miscarile involuntare a globilor oculari si membrelor inferioare, aparute in timpul somnului.

Indicatiile polisomnografiei
Polisomnografia monitorizeaza etapele si ciclurile somnului, cu scopul de a identifica momentul aparitiei tulburarilor de somn. Prin urmare, Polisomnografia se recomanda in urmatoarele situatii:

1. intreruperea temporara a respiratiei in timpul somnului - apnee de somn;

2. miscari involuntare la nivelul membrelor inferioare, cum ar fi cele din cadrul sindromului...

Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.