0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

24

Jul 2015

Mituri despre morfina si despre tratamentul cu morfina

Tratamentul cu morfina este invaluit si in prezent in multe mituri care au originea in vechea intrebuintare a opiului, ca drog, adica utilizare recreationala. Faptul ca morfina a fost mult timp restrictionata pentru administrare la pacienti, fiind indicata doar pacientilor terminali, in special la pacientii terminali cu boli neoplazice, a dus la perpetuarea conceptiei ca morfina este un medicament cu indicatie numai in cazuri terminale sau in cursul anesteziei generale, ca are multe efecte secundare (intre care cele mai de temut sunt depresia respiratorie si adictia, care la pacientii terminali nu ar mai conta) si chiar ca grabeste moartea. Toate aceste prejudecati au fost spulberate pe parcursul vremii datorita descoperirilor medicale din ultimele 5 decenii si datorita utilizarii pe scara larga a aestor medicamente.

In continuare vom prezenta cateva mituri despre tratamentul cu opioide si adevarul stiintific in legatura cu ele.

 1. Mit: Morfina se...
Citeste mai mult

11

Jul 2015

Anxietatea, Panica si Agorafobia

Tulburarile anxioase reprezinta cele mai frecvente tulburari emotionale, implicand simptome care se pot manifesta la nivel subiectiv dramatic, motiv pentru care multi pacienti se adreseaza direct unui serviciu de urgenta sau de cardiologie.

Anxietatea difera de starea obisnuita de nervozitate, sau de ingrijorare, persoana experimentand nivele ridicate de frica. Frica este un raspuns normal al organismului, care se declanseaza automat in situatii in care ne simtim amenintati, sub presiune, sau in situatii extrem de stresante. La un nivel moderat, anxietatea ne ajuta sa ramanem alerti, focalizati si motivati sa rezolvam o problema.

La un nivel ridicat si netratata, anxietatea poate afecta sever viata de zi cu zi, persoana evitand...

Citeste mai mult

08

Jul 2015

Arteriopatia cronica obliteranta a membrelor inferioare

Ce este arteriopatia cronica obliteranta

Este o boala arteriala determinata de ingustarea arterelor membrelor inferioare, ducand la limitarea circulatiei fluxului sangvin in acest teritoriu. Boala arteriala periferica, bolile cerebrovasculare si boala coronariana sunt cele trei sindroame majore ale aterotrombozei. Diagnosticul de arteriopatie periferica este considerat indicator al aterosclerozei sistemice.

Care sunt cauzele

Cauza cea mai frecventa este ateroscleroza. Boala se manifesta mai frecvent la barbati, cu o prevalenta de aproximativ 5% dupa 50 de ani.

Cei trei factori majori de risc sunt: varsta inaintata (peste 60...

Citeste mai mult

04

Jul 2015

OFFice pain – problemele cauzate de munca la birou

Pentru multi statul la birou la serviciu pentru 8 ore pe zi este inevitabil, iar acest lucru ne inrautateste sanatatea.

Stiati ca munca la birou ne predispune la:

 • Obezitate;
 • Boli cardio-vasculare;
 • Dislipidemii;
 • Varice ale membrelor inferioare;
 • Dureri persistente ale coloanei cervico-dorso-lombare;
 • Scaderea mobilitatii;
 • Dureri de cap;
 • Ganduri negative si depresie.

Haideti sa vorbim un pic in procente:

 • Se spune ca 87% din persoanele tinere au dureri de spate…..restul de 13% nu au computere;
 • Un angajat sta in medie 75% din durata zilei la birou;
 • 80% din populatie a avut sau va avea dureri de spate;
 • Persoanele obeze stau in sezut cu 2,5 ore mai mult pe zi decat persoanele slabe;
 • Mersul arde de 3-5 ori mai multe calorii decat statul, asa ca de fiecare data cand aveti ocazia plimbati-va prin birou...
Citeste mai mult

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.