Reumatologie in ambulator
Denumirea de reumatism este atribuita tuturor simptomelor rezultate in urma imbatranirii cartilajului articular, acesta din urma avand rolul important de a prelua si repartiza presiunile in interiorul articulatiilor, astfel incat sa asigure o miscare lina si nedureroasa.
Fiind o boala cronica, infectioasa sau alergica, reumatismul are un impact negativ major asupra persoanelor afectate, provocand nu doar dureri puternice, ci si probleme de ordin psiho-social.
Pentru stabilirea unui plan de tratament corect, este necesar sa se determine clar tipul afectiunii, reumatismul impartindu-se in mai multe categorii, fiecare cu caracteristici proprii:
- reumatismul inflamator: reumatismul articular, spondiloza vertebrala, artrita cu psoriazis, artrita idiopatica juvenila, colagenoza, vasculita;
- reumatismul degenerativ: artroza, podagra, hemocromatoza;
- reumatismul partilor moi: fibromialgia, polimialgia, polimiozita.
Cele mai des intalnite afectiuni reumatice sunt reumatismul articular si artrita. Simptomele principale resimtite in cadrul acestor boli sunt durerile ce apar la nivelul aparatului locomotor (in special in zona genunchilor, a soldurilor si a spatelui), stare generala de slabiciune, articulatii marite in volum, febra si, uneori, miscari necontrolate ale membrelor sau muschilor faciali (spasme).
Aceste simptome sunt cauzate adesea de probleme ale sistemului imunitar si ale degradarii colagenului articular, ce apar, de regula, odata cu inaintarea in varsta. Alti factori care contribuie la declansarea bolilor reumatice sunt: expunerea prelungita la temperaturi scazute si umezeală, ereditatea, obezitatea si anumite infectii.
La Polaris Medical, in urma consultului reumatologic, medicii specialisti vor putea pune un diagnostic corect, necesar stabilirii tratamentului. Consultul reumatologic presupune o serie de analize, ce difera in functie de nevoile pacientului: anamneza minutioasa, analize biochimice, teste imunologice si functionale, biopsii ale tesutului articular si moale, examene imagistice, masurarea densitatii osoase etc.
Pentru prescrierea unui tratament adecvat, cu obiective realiste, este important ca bolnavul sa se prezinte la medic inca de la apariția primelor semne de disconfort si sa ofere specialistului informatii clare despre simptome si istoricul medical.
Actele necesare
pentru a beneficia de serviciile medicale decontate de CAS
- act de identitate
- trimitere de la medicul de familie/medic specialist
- card de sanatate
CALL CENTER:
0264 933
Echipa Medicala
