0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

20

May 2019

Recuperarea medicala dupa traumatisme sau operatii (interventii chirurgicale)

Recuperarea dupa traumatisme sau interventii chirurgicale (operatii) trebuie sa inceapa cat mai devreme, sa fie adaptata fazei clinice existente: acut, subacut, cronic. Imediat ce pacientul este considerat stabil, poate fi preluat intr-un departament de recuperare, in regim de internare, iar apoi poate efectua procedurile de recuperare in regim ambulator.

Prima etapa in recuperarea medicala este stabilirea unui diagnostic clinico-functional corect si complet al tuturor functiilor organismului pacientului, pentru a putea elabora un plan de recuperare individualizat.

Aceste evaluari initiale depind de tipul de traumatism, severitatea acestuia, interventiile chirurgicale efectuate, intervalul de timp de la traumatism, perioada de imobilizare, varsta pacientului, patologiile asociate etc, acestea pot cuprinde, in functie de recomandarea medicului curant:

...
Read more

13

Jun 2018

Terapia fizica in pediatrie

Kinetoterapia – terapia prin miscare - este utilizata pentru recuperarea medicala pediatrica si consta intr-un ansamblu de tehnici si metode bazate pe exercitiul fizic. Se axeaza pe imbunatatirea abilitatilor motorii grosiere si fine, a echilibrului si coordonarii, pe cresterea fortei si rezistentei musculare. Kinetoterapia in pediatrie este parte a unui proces multidisciplinar de reabilitare si este indicata in multe afectiuni innascute sau dobandite ale sistemelor neurologic si musculo-scheletal:

 • Paralizie cerebrala;
 • Boli genetice;
 • Torticolis;
 • Spina bifida;
 • Boli neuromusculare;
 • Intarziere in dezvoltarea motorie;
 • Leziuni ale plexului brachial sau alte afectiuni ale...
Read more

26

Mar 2018

Terapia ocupationala in Accidentul Vascular Cerebral

In acest inceput de secol marcat de viteza si stres cotidian, accidentul vascular cerebral ajunge sa fie cauza de deces a 10% din populatia planetei. Potrivit statisticilor, in Romania se inregistreaza 300 de accidente vasculare cerebrale la 100 000 de locuitori, adica cu 35% mai mult decat în restul Europei.


Ce este accidentul cerebral?
Accidentul vascular cerebral poate fi ischemic, produs prin blocarea aportului de sange intr-o artera cerebrala, ca urmare a trombozei sau emboliei sau poate fi hemoragic, prin ruperea unui vas cerebral cu apariţia hemoragiei.

...

Read more

06

Mar 2018

Performanta in reabilitarea post AVC cu ajutorul recuperarii robotizate

Accidentul Vascular Cerebral (AVC) poate fi definit drept o leziune netraumatica cerebrala, cauzata de ruperea sau ocluzia unor vase sanguine cerebrale, care poate avea ca efect: instalarea brusca a unui deficit neurologic – pierderea controlului motor, dificultatea de a vorbi, de a inghiti, tulburari cognitive, senzoriale etc. Alte efecte sau simptome apar mai tarziu, printre acestea regasindu-se modificarea tonusului muscular – spasticitatea, fatigabilitatea, depresia, durerea etc.

Cele mai frecvente limitari functionale in cadrul AVC-ului sunt: dificultati la transferuri, in mentinerea pozitiei sezande sau mers, afectarea ADL-urilor – afectarea gradului de independenta in realizarea activitatilor zilnice, tulburari de vorbire – deteriorarea comunicarii din cauza afaziei sau dizartriei, tulburari cognitive (afectarea memoriei, atentiei,...

Read more

30

Jan 2018

Recuperarea medicala in lombosciatica

Precum un zgarie-nor modern, coloana vertebrala sfideaza gravitatea si incadreaza rasa umana in categoria bipedelor. Aceasta alcatuieste infrastructura unei masini biologice care ancoreaza lanturi kinetice si trasforma fortele biomecanice in activitati functionale coordonate. Supusa imbatranirii, coloana vertrebrala se adapteaza efectelor gravitatiei si la incarcarea biomecanica prin modificari neurochimice si structurale compensatorii, unele dintre acestea pot determina aparitia durerii si dizabilitatii. Unele reactii compensatorii sunt usoare, relativ bine tolerate de pacient, altele sunt distructive si interfera cu capacitatea organismului de functionare.

Durerea lombara a devenit o povara costisitoare pentru societate reprezentand una din cauzele principale de dizabilitate si de absenta la locul de munca. Lombosciatica este un simptom, nu...

Read more

08

Dec 2016

Terapia cu vacuum intermitent, dezvoltata pe baza cunostintelor medicale obtinute in urma calatoriilor in spatiu, acum la Polaris Medical

Terapia cu vacuum intermitent este folosita in medicina spatiala de peste 30 ani, functioneaza pe principiul invers al camerei hiperbare.

Aceasta terapie, consta in aplicarea alternanta ritmica de presiune negativa si pozitiva asupra membrelor inferioare.

Se obtine astfel un joc de presiune asupra vaselor sanguine, cu efecte vasodilatatoare si stimulatoare asupra schimburilor de oxigen si nutrienti.

In faza de presiune negativa, sangele este pompat din zona cu presiune crescuta (regiunea superioara a corpului), in zona cu presiune scazuta (regiunea inferioara a corpului, din interiorul tubului), imbunatatind astfel circulatia sanguina la nivelul membrelor inferioare, cu cresterea aportului de oxigen in sange si tesuturi. Acest efect se produce prin capilarodilatatie si deschiderea de vase capilare noi.

In faza de presiune pozitiva, sangele din partea inferioara a corpului este pompat eficient spre partea superioara, crescand astfel intoarcerea venoasa si...

Read more

09

Sep 2016

Cum functioneaza Kinesio Taping-ul?

Kinesio Taping-ul a revolutionat lumea sportiva de peste 25 ani, dar abia in 2008 a devenit o senzatie, cand la Olimpiada de la Beijing, milioane de oameni din lumea intreaga se intrebau ce reprezinta acele benzi viu colorate si aplicate extrem de interesant pe diferite articulatii ale sportivilor.

Desi pare ca are aplicabilitate preponderent in lumea sportiva, Kinesio Taping-ul se utilizeaza cu mult succes pe mai multe grupe de pacienti, de la copii pana la persoane de varsta a treia.

Efectul obtinut prin aplicarea benzilor, este de a crea sub tegument o pelicula de vid care stimuleaza circulatia sangelui si drenajul limfatic. De asemenea, la nivelul tegumentului sunt stimulati proprioceptorii, celule sensibile la miscare, intindere, presiune, care trimit semnale creierului, avand ca si rezultat imbunatatirea...

Read more

09

Jul 2016

Scolioza la copii

Scolioza este o boală evolutivă, caracterizată prin una sau mai multe curburi laterale ale coloanei vertebrale, vizibile în plan frontal, însoţită de rotaţia vertebrelor.      

Scolioza antreneaza multiple modificări ale celorlalte componente ale toracelui (umeri, omoplaţi, coaste), precum şi ale organelor intratoracice şi chiar ale celor abdominale, deviaţie a cărei evoluţie este foarte greu de stăpânit.

Scoliozele pot avea una sau mai multe curburi. De obicei există o curbură primară (care apare la început), care se poate compensa cu o curbură secundară (care apare după cea primară, având rol compensator, de echilibrare a corpului) superioară sau inferioară, sau cu 2 curburi secundare-una superioară şi una inferioară. Pot exista 2 curburi primare concomitent, de la început (scolioza combinată, sau dublă) şi care se echilibrează reciproc. Ele se pot însoţi însă de alte 2 curburi secundare, compensatorii, scurte, una deasupra şi una dedesubtul celor 2 curburi primare...

Read more

09

Apr 2016

De ce sa ne apucam de ciclism?

Nu conteaza daca participi la curse de ciclism sau doar te plimbi cu bicicleta prin parc – fiecare cicilst are parte de aceste beneficii:

 • E VERDE! Ciclismul fata de sofat sau folosirea transportului in comun, scade emisiile de CO2 si utilizarea combustibililor, astfel ajuti la sanatatea oraselor, dar este sanatos si pentru portmoneul tau
 • Este o metoda buna de a face SPORT si de ajunge in acelasi timp unde doresti. Nu ai timp de sport inaintea serviciului? Mergi cu bicicleta la locul de munca!
 • Te simti obosit? Studiile arata ca ciclismul poate CRESTE ENERGIA cu 20% si scade oboseala cu 65%
 • Ciclismul intareste MUSCULATURA: cvadricepsul, gluteii, ischiogambierii, abdomenul – chiar si trunchiul- va modeleaza corpul
 • Fata de alte sporturi, este mult mai PUTINA UZURA pentru articulatiile tale portante: solduri, genunchi si glezne
 • Ciclismul este asociat cu un fitness CARDIOVASCULAR imbunatatit si cu scaderea riscului de a face boala...
Read more

11

Dec 2015

Afectiunile functionale digestive - Partea 1: Dispepsia functionala

Ce sunt afectiunile functionale digestive?

Afectiunile functionale digestive, sunt caracterizate prin simptome digestive la care nu se gaseste o cauza organica. Acestea apar frecvent la persoane tinere, active, stresate, care au un program de masa si somn dezorganizat.

Cine este predispus la dispepsia functionala?

Dispepsia functionala este o stare destul de frecventa, apare in special la tineri si se manifesta prin...

Read more

Pages

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.