0264 933

CALL CENTER 0264 933
 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

25

Oct 2018

Recuperarea medicala dupa traumatisme sau operatii (interventii chirurgicale)

Recuperarea dupa traumatisme sau interventii chirurgicale (operatii) trebuie sa inceapa cat mai devreme, sa fie adaptata fazei clinice existente: acut, subacut, cronic. Imediat ce pacientul este considerat stabil, poate fi preluat intr-un departament de recuperare, in regim de internare, iar apoi poate efectua procedurile de recuperare in regim ambulator.

Prima etapa in recuperarea medicala este stabilirea unui diagnostic clinico-functional corect si complet al tuturor functiilor organismului pacientului, pentru a putea elabora un plan de recuperare individualizat.

Aceste evaluari initiale depind de tipul de traumatism, severitatea acestuia, interventiile chirurgicale efectuate, intervalul de timp de la traumatism, perioada de imobilizare, varsta pacientului, patologiile asociate etc, acestea pot cuprinde, in functie de recomandarea medicului curant:

...
Read more

24

Oct 2018

Ulcerul gastric si duodenal – o problema de sanatate in perioada de primavara sau toamna

Ulcerul gastric apare mai ales in urma consumului de medicamente cu agresiune pe mucoasa gastrica (antiinflamatoarele), alimentatie nesanatoasa, factori genetici.

Ulcerul duodenal este mai frecvent decat cel gastric si apare datorita unei secretii gastrice crescute de acid clorhidric, infectie locala cu o bacterie numita Helicobacter Pylori, fumat, stres fizic (determinat de o boala severa sau un accident grav), stres psihic, medicamente.

Cum determina bacteria Helicobacter Pylori aparitia ulcerului?

Contaminarea cu Helicobacter Pylori se poate face pe cale orala prin apa sau mancare. Bacteria adera de fata interna a stomacului crescand secretia de acid clorhidric, distrugand astfel celulele responsabile de protectia mucoasei si determinand inflamatia si ulceratia acesteia. La ora actuala 75% din ulcerele gastrice si 90% din cele duodenale sunt datorate infectiei cu Helicobacter Pylori.

...

Read more

28

Aug 2018

Despre anxietate si persoanele care sufera de anxietate

De departe, cele mai frecvente afectiuni psihiatrice sunt tulburarile anxioase.  Prevalenta acestora in populatia generala  fiind de peste 10 %, cu un raport intre sexe  de 2:1= femei/barbati. In grupul mare al „tulburarilor nevrotice corelate cu stresul“, anxietatea este simptomul princeps.

Conform DEX (2009) si Sinonime (2002), anxietatea este definita ca fiind o stare de neliniste, de ingrijorare, de asteptare incordata (de anticipare a unui pericol iminent), de framantare, de teama, dar o teama nedefinita (o „frica fara motiv”).

Experimentata de fiecare dintre noi in diferite situatii/evenimente de viata, prevazute sau neprevazute, traumatizante, socante, anxietatea nu este, in sine, o traire patologica! Asa-zisa anxietate normal...

Read more

14

Aug 2018

Ingrijirile Paliative in cazul pacientilor cu dementa

Dementa reprezinta diminuarea progresiva a functiilor mentale cum ar fi: gandirea, judecata, comportamentul, limbajul, invatarea, memoria.

De obicei, apare dupa varsta de 60 de ani, dar poate aparea si mai devreme. Adesea, aceste schimbari sunt interpretate de familie ca si normale in contextul varstei și, de aceea, prezentarea pacientului intr-un cabinet medical se face tardiv si resursele terapeutice devin limitate.

Simptomele dementei sunt urmatoarele:

 • Dezorientare temporal-spatiala;
 • Agitatie psiho-motorie;
 • Pierderea memoriei;
 • Alterarea limbajului si greutate in efectuarea activitatilor zilnice obisnuite;
 • Modificari ale personalitatii.

In cazul in care cineva apropiat isi pierde autonomia, avand un stadiu avansat de dementa, internarea in sectia de Ingrijiri Paliative din cadrul Polaris Medical aduce numeroase beneficii precum:

 • Cresterea calitatii vietii, prin supraveghere medicala si...
Read more

31

Jul 2018

Beneficiile terapiei de grup

Grupul pentru persoanele internate este o experienta de invatare destinata sa amelioreze deprinderile de comunicare, avand ca rezultat optimizarea sentimentului de izolare, cresterea altruismului perceput care intaresc sentimentul propriei valori.

Majoritatea pacientilor au in fundal o experienta profund nesatisfacatoare, in primul si cel mai important grup: familia primara. Grupul de terapie se aseamana cu o familie sub multe aspecte: exista figuri ale autoritatii/figure parentale, figuri de tipul colegi de grup/frati, dezvaluiri personale profunde, emotii puternice, o intimitate profunda si sentimente de ostilitate si competitie. Odata depasit disconfortul initial, mai devreme sau mai tarziu, membrii grupului vor interactiona cu terapeutii si ceilalti participanti prin reminiscente ale modului in care interactioneza in mod obisnuit.

Pentru ca un grup sa fie terapeutic, el trebuie sa vizeze schimbarea si sa creeze un cadru cu reguli...

Read more

23

Jul 2018

Preventia si recuperarea in bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare reprezinta principala problema de sanatate in Romania, aproximativ 60% din decesele inregistrate anual in tara noastra fiind din cauza acestor boli. Estimarile indica date la fel de alarmante pe viitor in special prin contributia factorilor de risc cardiovascular: hipertensiunea arteriala, dislipidemia, fumatul, obezitatea, diabetul zaharat si sedentarismul.

Prin numarul mare de cazuri si mortalitatea ridicata, boala cardiaca ischemica reprezinta principala cauza de mortalitate cardiovasculara din Romania, stresul, alimentatia nepotrivita, fumatul, consumul de alcool si droguri fiind doar cativa dintre factorii care au facut ca varsta celor care sufera din cauza infarctului miocardic sa scada constant in ultimii ani si ca inclusiv populatia tanara sa fie afectata.

Preventia cardiovasculara ramane o mare provocare pentru populatia generala si pentru sistemele de sanatate, obiectivele preventei...

Read more

13

Jun 2018

Terapia fizica in pediatrie

Kinetoterapia – terapia prin miscare - este utilizata pentru recuperarea medicala pediatrica si consta intr-un ansamblu de tehnici si metode bazate pe exercitiul fizic. Se axeaza pe imbunatatirea abilitatilor motorii grosiere si fine, a echilibrului si coordonarii, pe cresterea fortei si rezistentei musculare. Kinetoterapia in pediatrie este parte a unui proces multidisciplinar de reabilitare si este indicata in multe afectiuni innascute sau dobandite ale sistemelor neurologic si musculo-scheletal:

 • Paralizie cerebrala;
 • Boli genetice;
 • Torticolis;
 • Spina bifida;
 • Boli neuromusculare;
 • Intarziere in dezvoltarea motorie;
 • Leziuni ale plexului brachial sau alte afectiuni ale...
Read more

06

Jun 2018

Terapia logopedica in tulburarile de deglutitie la pacientii post Accident Vascular Cerebral

Potrivit statisticilor, peste 50% din persoanele care au un AVC (Accident Vascular Cerebral) prezinta disfagie in primele 72 de ore (Kidd 1995, Smithard 1997, Mann 1999), majoritatea avand o evolutie favorabila, insa, o proportie semnificativa mai prezinta inca disfagie la 6 luni de la AVC (Mann, 1999). Tulburarile de deglutitie (dificultatile de inghitire), numite si disfagie reprezinta imposibilitatea alimentelor solide si/ sau lichide de a trece cu usurinta din cavitatea bucala in faringe, apoi prin esofag spre stomac in timpul procesului de inghitire.

Prin disfagie se intelege afectarea traseului bolului alimentar, de la gura la stomac, in oricare din cele 6 faze ale deglutitiei. Atunci cand una dintre aceste faze este compromisa sau unul sau mai multe segmente ale aparatului oro-faringo-esofagian este afectat (Modena, Pellecchia, 2001). Evaluarea clinica a deglutitiei impune un ...

Read more

29

May 2018

Imbunatatirea calitatii vietii si importanta abordarii multidisciplinare in Boala Parkinson

Boala Parkinson se defineste ca fiind o afectiune neurologica complexadegenerativa, cu evolutie progresiva, care face parte din categoria tulburarilor sistemului motor al creierului, fiind a doua maladie neurodegenerativa ca si frecventa, dupa Boala Alzheimer.

Boala Parkinson se datoreaza degenerarii (distrugerii) progresive si ireversibile a neuronilor din mai multe arii cerebrale, cu precadere a celor din substanta neagra mezencefalica (trunchiul cerebral), una dintre structurile responsabile de controlul miscarilor.

Referitor la cauza acestei boli, desi aceasta ramane deocamdata necunoscuta, exista, totusi, anumiti factori genetici si de mediu implicati in aparitia acestei boli neurodegenerative.

In ce priveste simptomatologia bolii...

Read more

21

May 2018

Ficatul gras – o problema de sanatate tot mai frecventa in zilele noastre

Steatoza hepatica sau ficatul gras este o afectiune care semnifica acumularea de grasime in ficat. Ficatul gras este o afectiune destul de frecventa in ultima vreme, care nu are simptome specifice dar care nedescoperita si netratata la timp poate duce la ciroza si insuficienta hepatica severa.

Este cea mai frecventa boala a ficatului in tarile dezvoltate (20-30% din populatia adulta), fiind considerata o „boala a civilizatiei”.

Ce simptome pot sa apara?

In general, ficatul gras nu prezinta semne si simptome specifice, poate sa apara durere in partea dreapta a abdomenului superior, stare de slabiciune, astenie fizica marcata, oboseala persistenta, in stadii avansate apare ingalbenirea ochilor si pielii, scadere in greutate si topirea masei musculare.

Care...

Read more

Pages

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Termenii si conditiile utilizarii site-ului polarismedical.ro, precum si despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.