0264 933

 
 

Terapia cu vacuum intermitent, dezvoltata pe baza cunostintelor medicale obtinute in urma calatoriilor in spatiu, acum la Polaris Medical

08.12.2016

Terapia cu vacuum intermitent este folosita in medicina spatiala de peste 30 ani, functioneaza pe principiul invers al camerei hiperbare.

Aceasta terapie, consta in aplicarea alternanta ritmica de presiune negativa si pozitiva asupra membrelor inferioare.

Se obtine astfel un joc de presiune asupra vaselor sanguine, cu efecte vasodilatatoare si stimulatoare asupra schimburilor de oxigen si nutrienti.

In faza de presiune negativa, sangele este pompat din zona cu presiune crescuta (regiunea superioara a corpului), in zona cu presiune scazuta (regiunea inferioara a corpului, din interiorul tubului), imbunatatind astfel circulatia sanguina la nivelul membrelor inferioare, cu cresterea aportului de oxigen in sange si tesuturi. Acest efect se produce prin capilarodilatatie si deschiderea de vase capilare noi.

In faza de presiune pozitiva, sangele din partea inferioara a corpului este pompat eficient spre partea superioara, crescand astfel intoarcerea venoasa si drenajul limfatic. Alte efecte benefice ale acestei faze, sunt: cresterea ph-ului, cresterea sintezei de colagen si accelerarea procesului de vindecare a ranilor.

Prin cresterea sintezei de colagen si a perfuziei locale, se obtine cresterea fermitatii tisulare, ameliorarea texturii pielii si reducerea celulitei, aceasta terapie avand rol important si in medicina estetica.

Faza de presiunea pozitiva are rolul si de a elimina din sange substantele reziduale produse de metabolism, creste “wash-out-ul” cu eliminarea acidului lactic, creatinkinazei, acidului uric, inlaturand oboseala si febra musculara. Astfel, vacuum terapia este extrem de utilizata in medicina sportiva, in scop profilactic, curativ si recuperator. Folosita in mod regulat, creste capacitatea cardio-pulmonara, rezistenta la efort si imbunatateste vizibil performanta sportivilor.

Marile cluburi sportive, Real Madrid, Manchester City, FC Barcelona folosesc aceasta terapie inainte si dupa fiecare antrenament si s-a observat o scadere a numarului de accidentari severe.

Terapia cu vacuum intermitent are indicatie profilactica, curativa si recuperatorie in multiple afectiuni, precum:

- afectiuni vasculare periferice: insuficienta venoasa cronica, arteriopatii,limfedem, lipolimfedem,microchirurgie limfatica;

- afectiuni ortopedice-posttraumatice: luxatii, entorse, leziuni ligamentare, rupturi musculare, algoneurodistrofia posttraumatica, recuperare postoperatorie-dupa protezare de sold, ligamentoplastii, meniscectomii;

- medicina estetica;

- medicina sportiva;

- accelereaza procesul de vindecare a ranilor, escarelor, arsurilor, ulcerelor varicoase, leziunilor asociate diabetului zaharat;

 

 

 

 


Comentarii

Adauga comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web si adresele de e-mail se transforma automat in linkuri.
  • Liniile si paragrafele sunt rupte automat.

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.