0264 933

 
 

Recuperarea cardiovasculara dupa operatiile de inlocuire sau reconstructie valvulara

22.08.2015

Operatia de inlocuire sau reconstructie valvulara este o operatie de mare amploare, pe cord deschis, care influenteaza capacitatea de efort fizic si implicit de intergrare socio-profesionala.

Recuperarea incepe inca din spital, din prima zi post operatorie, insa trebuie continuata si dupa externare pentru ca pacientul sa-si recastige capacitatea de efort si increderea in fortele proprii si  sa se poata intoarce in viata profesionala.

Pacientul va primi recomandarea de a fi inclus in programul de recuperare cardiovasculara in cadrul unei consultatii cardiologice care va inlcude efectuarea ECG si ecografie cardiaca (daca este necesara). Ulterior va efectua un test de efort care va oferi medicului o prima imagine despre capacitatea de efort si severitatea bolii.

Scopul programului de recuperare este ca efectul antrenamentului obtinut sa se mentina si capacitatea de efort a pacientului sa creasca cu fiecare sedinta de antrenament.

La primul consult va fi informat despre locul si modalitatea de desfasurare a programul de recuperare cardiovasculara, perioada de timp necesara desfasurarii programului de recuperare si benefiiciile programulului de reabilitare cardiovasculara.

Antrenamentul de recuperare se efectueaza timp de 6-12 saptamani, supravegheat de kinetoterapeut pentru a doza intensitatea exercitiilor si numarul lor. In zilele libere se recomanda pacientului efectuarea a 10-15 min de exercitii fizice usoare, dupa un program stabilit,  10-20 min/zi.

Este indicat ca pacientul sa aiba 2 perioade de odihna in fiecare zi, iar somnul pe durata noptii sa fie de cel putin 8 ore.

Pentru mentinerea si imbunatatirea sanatatii, recuperarea cardiovasculara dureaza toata viata. Daca aveti intrebari, lasati un comentariu mai jos.


Comentarii

  simptome dupa operatia baypas si carotida

  acum 2 luni am facut operatie dublubaypa si inlocuirea carotidei,la spitalul FUNDENI
  r
  operatia afost o reusita eram in stare grava dupa infarct ssi edem pulmonar
  au trecut 2 luni,se vad imbunatatiri dar am stare de obosseala si omnolentza,, foarte greu
  de aemenea nu am stabilitate pe picioare,am labit 13 kg,nu m pofta de mincare,intrebarea este daca acete stari sunt firessti si daca trebuie mult timp pt recuperare
  sunt ingrijorat din cauza acestor stari
  multumesc pt un raspuns  Operatie de mixom atriu SMS

  Cat timp dureaza recuperarea?Sunt operata pe07.12 2016 de mixom atrial stang.  DSA sinus venos CAV superior si retur venos partial aberant

  Cat dureaza recuperarea dupa operatia pe cord deschis pt corectarea DSA de tip sinus venos CAV superior si a returului venos partial aberant (lobar superior drept in VCS)?

  Ce complicatii pot apare dupa operatie?

  In cat timp poti relua o activitate normala care presupune si unb efort fizic normal?

  Ce trebuie sa nu faci toata viata dupa o astfel de operatie pentru a nu -ti dauna sanatatii?  operatii

  alocatiii  Operatie de inlocuire valva mitrala prin metoda tavi

  In ce consta recuperarea?  recuperare reconstructie valva

  a-s dori mai multe informatii despre recuperarea post operatorie reconstructievalva  Inlocuirea valvei mitrale

  Am fost operata in 4 octombrie 2017. Am 68 de ani si inca obosesc foarte tare, motiv pentru care nu pot sa fac nici plimbari usoare cea ce a dus la cresterea in greutare. Am incercat sa reduc mancarea, dar atunci am dureri mari de stomac si arsuri. Dupa operatie am fost anemica si apoi am facut o bronhopneumonie si pleurezie. Acestea au fost tratate dar tot obosesc si eu banuiesc ca este din cauza celor 5-6 kg luate in plus dupa operatie. Oare mai poare fi vorba de o recuperare?Adauga comentariu nou

Plain text

 • Etichetele HTML nu sunt permise.
 • Adresele de situri web si adresele de e-mail se transforma automat in linkuri.
 • Liniile si paragrafele sunt rupte automat.

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.